Aktier: Dow Jones fortsætter rekordløb efter jobrapport

De amerikanske aktieinvestorer begynder handelsdagen på Wall Street med at sende de toneangivende aktieindeks op efter offentliggørelsen af jobtal fra det amerikanske beskæftigelsesministerium.

Hvis tendensen holder hjem, kan der igen blive sat rekord i det tunge Dow Jones-indeks, der torsdag lukkede med et beskedent plus på mindre end 0,1 pct. i rekorden 22.026,10, og som fredag får et løft på 0,2 pct.

S&P 500-indekset stiger også 0,2 pct. efter et fald torsdag på 0,2 pct. Nasdaq-indekset stiger 0,1 pct. i den tidlige handel efter et drop på 0,4 pct. torsdag.

Inden åbningen landede jobrapporten, som er blandt den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, vigtigste økonomiske pejlemærker, og den sikrede et forbedret humør blandt aktieinvestorerne samt en styrket dollar.

Selve hovedtallet, beskæftigelsen uden for landbruget, steg mere, end økonomerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter, og samtidig var der en lille positiv overraskelse i forhold til den gennemsnitlige timeløn mål på årsbasis.

Inden åbning er der kun kommet få regnskaber. Men efter børstid torsdag var der regnskabstal fra tv-koncernen Viacom Inc., der står bag MTV, Comedy Central og Paramount Pictures.

Resultaterne overgik analytikernes forventninger i det forskudte i tredje kvartal. Men investorernes fokus på forventningerne for indeværende kvartal giver et fald i til aktien på 10,4 pct.

Efter lukketid er der tal fra milliardæren Warren Buffetts selskab, Berkshire Hathaway.