Aktier: Solid jobrapport øgede risikolysten

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium fredag, hvor en overraskende solid arbejdsmarkedsrapport fik lysten til at påtage sig risiko til at blusse op igen.

Foto: Drew Angerer. Solid jobrapport øgede risikolysten
Læs mere
Fold sammen

Det gav rygstød til især finanssektoren og betød endnu en rekord i Dow Jones, der dermed kan noteres for ikke mindre end otte rekorder på stribe.

S&P 500-indekset sluttede fredag med et plus på 0,2 pct. til 2476,83. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en gevinst på 0,3 pct. i rekorden 22.092,81, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,2 pct. i 6351,56.

Dermed har ugen givet investorerne et afkast i S&P 500-indekset på 0,2 pct., mens Dow Jones har forrentet investeringerne med 1,2 pct.

Teknologipapirerne i Nasdaq-indekset har til gengæld været en skidt investering, idet indekset er faldet knap 0,4 pct. over de seneste fem handelsdage.

Fredagens buket af økonomiske nøgletal viste en jobskabelse uden for landbruget på 209.000 i juli. Økonomerne havde forudset en stigning på 180.000.

Samlet faldt arbejdsløsheden som ventet til 4,3 pct. fra 4,4 pct. Men måske vigtigst af alt øgedes den gennemsnitlige timeløn med 2,5 pct. målt på årsbasis mod forventningen om 2,4 pct.

»Det er stabilitet. Og det er det, markederne elsker. Det indikerer, at væksten stadig er til stede. Det burde give noget investortryghed,« siger cheføkonom Bodhi Ganguli fra Dun & Bradstreet i New Jersey til Reuters.

Mandag morgen fortsætter de positive takter. De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct.

»Vi tror, at den kommende uge vil bringe markedet mod nye højder alene baseret på den positive tone, der er skabt af en stærk andenkvartals indtjening og de gunstige udsigter. Vi ligger lunt i svinget,« siger investeringschef Tim Ghriskey fra Solaris Group til Reuters.

BANKERNE I FRONT

Finanssektoren lagde sig med en stigning på 0,7 pct. i front i fredagens marked med storbankerne som spydspids.

Det solide arbejdsmarked tegner godt for udsigten til højere renter, og det gav genlyd i Bank of America og hos Goldman Sachs, der begge steg omkring 2,5 pct., mens Citi og JPMorgan hver især øgedes 1,3 pct.

Dagens sorteper i sektoren var Wells Fargo, der sent på dagen advarede om, at bankens juridiske omkostninger kan overstige reserverne. Det gav fluks en øretæve på 1 pct. i det ellers stærkt positive finansmarked.

Flere af olieselskaberne var også med på vognen fredag, efter at ugentlige data fra olieservicevirksomheden Baker Hughes viste, at antallet af aktive olie- og gasboringer i USA faldt til 954 i løbet af sidste uge.

Newfield Exploration steg 5,5 pct., og Devon Energy øgede 4,3 pct., mens Hess begrænsede stigningen til 2,6 pct.

Medieselskabet Viacom fik klø efter torsdagens sene regnskab. De stærkt skuffende forventninger gav en lussing på 13,8 pct.

Bruger- og anbefalings-sitet Yelp blev til gengæld sendt på himmelflugt, efter at selskabet fremlagde et overraskende solidt kvartalsregnskab. Samtidig blev planerne om et salg af madleveringsselskaberne Eat24 til GrubHub for 287,5 mio. dollar annonceret. Aktien steg hele 28 pct.