Aktier: Carlsberg og Pandora fører an i usikkert marked

Aktiemarkedet åbner med kun små udsving både i Europa og Danmark onsdag.

Ingen af de toneangivende indeks svinger mere end 0,3 pct., og herhjemme er ingen C20-aktie flyttet med mere end 0,8 pct., mens investorerne blandt andet ser frem til et Topdanmark-regnskab ved middagstid.

Globalt har signalerne også været blandede på finansmarkederne det seneste døgn. I USA sluttede de toneangivende indeks tæt på uændrede tirsdag efter et sæt pæne bolignøgletal, som til gengæld igen fik frygten for en renteforhøjelse i Federal Reserve til at blusse op.

I Asien er aktietakterne gode, blandt andet oven på overraskende stærke væksttal fra Japan for første kvartal. Men det smitter tilsyneladende ikke af i Europa, hvor det franske CAC40-indeks ligger 0,2 pct. lavere, og både DAX-indekset i Tyskland og det britiske FTSE-indeks er uændrede.

C20 Cap-indekset stiger 0,1 pct. til 1014,40, blandt andet trukket op af stigninger i Carlsberg og Pandora på henholdsvis 0,8 og 0,6 pct. Om førstnævnte siger afgående direktør Jørgen Buhl Rasmussen, at Rusland fortsat holder et stort potentiale. Der har desuden været spekulationer om en mulig spareplan på vej hos bryggeriet, men intet er meldt ud officielt.

Bunden af C20 går til Danske Bank, Coloplast og FLSmidth - ingen af dem falder dog mere end 0,4 pct.

Uden for C20 går noget af opmærksomheden til Topdanmarks ventede regnskab for første kvartal, hvor analytikerne forudser, at forsikringsselskabet vil vise tilbagegang på bundlinjen. Det sker blandt andet som følge af et lavere investeringsresultat og lavere indtægter fra livsforsikringsforretningen, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Combined ratio ventes forbedret til 88,6 i første kvartal fra 89,5 i den tilsvarende periode sidste år for det tidligere C20-selskab. Regnskabet forventes omkring middagstid, og inden da ligger forsikringsaktien 0,3 pct. højere i 210,90 kr.

Onsdagen byder ud over Topdanmark på regnskaber fra H+H International, Jeudan og Veloxis. De første to aktier er ikke handlet endnu, mens sidstnævnte stiger 2,9 pct. til 1,07 kr.

ISS har fået løftet kursmålet hos svenske SEB, der samtidig fastholder den positive anbefaling ”køb”. Kursmålet for ISS er løftet til 290 kr. fra 250 kr. ISS afleverer regnskab for første kvartal torsdag morgen, så onsdag er sidste dag for investorer, der vil positionere sig i serviceaktien inden kvartalsopdateringen. Foreløbig stiger aktien 0,4 pct. til 230,60 kr.

Biotekfirmaet Zealand Pharma har sat gang i et fase 1b-studie med en flerdosis-version af sin glukagonanalog, ZP4207. Resultaterne for lægemiddelhåbet til behandling episoder hvor blodsukkeret falder for kraftigt hos type 1-diabetikere ventes at være klar i andet halvår i år, når 24 patienter har været igennem programmet. Zealand-aktien stiger 1,6 pct. til 93,50 kr. oven på den nyhed.

Össur afholder en kapitalmarkedsdag i København. Det islandske protese- og skinneselskab vil fortælle mere om sin strategi og de vigtigste markeder. Indtil videre er aktien dog ikke handlet på den københavnske børs.

Rockwool har fået lidt positiv opmærksomhed fra Nordea i form af et løftet kursmål. Banken sætter nu barren ved 975 kr. mod tidligere 775 kr., mens anbefalingen stadig er "hold" for isoleringsaktien. B-aktien falder marginalt til 901 kr. onsdag morgen.