Aktier: C20 ses starte positivt - Novo i fokus

Det tegner til et lille plus på aktiebørserne i Europa på den første handelsdag i september.

Foto: Nasdaq Copenhagen. Det tegner til et lille plus på aktiebørserne i Europa på den første handelsdag i september.. (Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

Herhjemme vil Novo Nordisk være i fokus efter nyheden om, at selskabets administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, stopper med virkning fra 1. januar og bliver afløst af Lars Fruergaard Jørgensen.

Kinesiske nøgletal

»Der kom nogle pæne kinesiske PMI-tal, der var bedre end ventet. Det hæfter man sig lidt ved, og det tyder på, at vi får en mindre stigning i Europa her fra morgenstunden,« siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Futures på de store amerikanske aktieindeks indikerer stigninger i omegnen af 0,2 pct., og den tyske Dax-future ligger torsdag morgen 0,1 pct. højere. Herhjemme endte C20 Cap-indekset onsdag 0,2 pct. lavere i 1037,14.

Rebien slutter efter 16 år som CEO

Novo Nordisk oplyste torsdag morgen, at Lars Rebien Sørensen efter 16 år som administrerende direktør ved årsskiftet efterfølges af Lars Fruergaard Jørgensen, der i dag er koncerndirektør i selskabet med ansvar for Corporate Development.

»Det bliver en stor opgave at føre stafetten videre efter Lars, som gennem 16 år som administrerende direktør har stået i spidsen for Novo Nordisks udvikling til en global, særdeles succesrig og højt respekteret lægemiddelvirksomhed,« siger Novo Nordisks bestyrelsesformand, Göran Ando, i meddelelsen.

Novo Nordisk faldt onsdag 1 pct. til 312,70 kr. og er i 2016 dermed faldet 22 pct. Dermed er det den aktie i C20 Cap, som har klaret sig dårligst i år.

Modetøjsvirksomheden IC Group tiltrækker sig også opmærksomhed efter et regnskab for 2015/16, der viste fremgang i såvel omsætning som indtjening. Omsætningen steg til 2665 mio. kr. fra 2638 mio. kr., og driftsresultatet (EBIT) voksede til 243 mio. kr. fra 207 mio. kr.

I 2016/17 venter IC Group en vækst i omsætningen målt i lokal valuta på mindst 6 pct., mens der på EBIT-niveau ventes realiseret en margin på cirka 9 pct. IC Groups aktie faldt onsdag 0,8 pct. til 182 kr.

Analyser på Mærsk, GN og TDC

Analytikerne hos UBS har løftet kursmålet for aktien i A.P. Møller-Mærsk og anbefaler fortsat "køb" af aktien. Kursmålet er løftet til 11.600 kr. fra tidligere 9900 kr. Onsdag faldt Mærsk B-aktien 0,3 pct. til 9975 kr., efter at den over de sidste par uger er steget fra niveauet 9000 kr.

Også GN er blevet kigget efter i sømmene af UBS-analytikerne. Det har udmøntet sig i en løftet anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg", skriver Bloomberg News. Onsdag faldt GN-aktien 0,1 pct. til 143,30 kr.

Der er også analysenyt fremme om TDC, idet storbanken Bank of America - Merrill Lynch har løftet anbefalingen af aktien fra "neutral" til "køb". Onsdag steg TDC-aktien 0,7 pct. til 36,88 kr.

Senere torsdag kommer der også regnskab fra Cbrain. Det gælder tallene for andet kvartal. Selskabet venter i 2016 en vækst i omsætningen på cirka 5-15 pct. samt en vækst i indtjeningen på omkring 5-10 pct. Onsdag steg aktien med 0,2 pct. til 47,50 kr.

Sikringsselskabet G4S, der onsdag steg 0,8 pct. til 20,64 kr., udbetaler udbytte i dag på 3,59 pence. Det kan sætte aktien under teknisk pres, da kursen ofte falder med det samme, som udbyttet udgør.

Nets på vej

Betalingsselskabet Nets annoncerede torsdag morgen formelt selskabets intention om at blive børsnoteret. Under børsnoteringen ventes der at blive solgt nye aktier til rejsning af omkring 5,5 mia. kr., og selskabets eksisterende aktionærer ventes også at sælge ud af deres aktieposter under transaktionen.