25 hjemmehjælpere indkaldt til røffel

Samtlige hjemmehjælpere på Håndværkerforeningens Plejecenters aftenhold er indkaldt til tjenstlige samtaler efter afsløringer af svigt og snyd hos ældre.

Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle hjemmehjælperne på aftenholdet på Håndværkerforeningens Plejecenter i København skal nu stå skoleret hos kommunen. 

De omkring 25 hjemmehjælpere skal forklare de seneste afsløringer af systematisk snyd med de håndholdte computere, som de bruger til at registrere deres arbejdstid. Nogle af dem har allerede været til skideballe, mens resten bliver indkaldt i løbet af denne uge. 

- De resterende medarbejdere bliver i denne uge indkaldt til tjenstlige samtaler, og så må vi vurdere, om de også skal sendes hjem. Det er der sandsynligvis nogle af dem, der skal, siger Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF). 

Ni af plejecentrets hjemmehjælpere, der kan identificeres på TV2's optagelser, er allerede sendt hjem, og den ansvarlige chef er fyret. Samtidig kan der være flere politisager på mod hjemmehjælperne på plejecentret i Håndværkerhaven i Københavns nordvestkvarter. 

To af plejecentrets hjemmehjælpere er blevet meldt til politiet. Beslutter politiet at rejse tiltale mod de to, vil Ninna Thomsen (SF) ikke udelukke, at flere anmeldelser er på vej. 

- Vi afventer nu politiets vurdering af, om der kan rejses tiltale mod disse to personer. Hvis man kan det, vil der også komme yderligere anmeldelser, siger Ninna Thomsen. /ritzau