LA svarer igen på Venstres velfærdskampagne: Skattelettelser er velfærd

LA-annonce er indrykket med »det allerstørste glimt i øjet til vores gode venner i Venstre«, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund.

Anders Samuelsen og LA kommer nu med et modsvar til den seneste Venstre-kampagne, hvor partiet brystede sig af, at der siden 2001 er tilført 75 milliarder kroner mere til velfærd. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

På dagen for en af folketingsårets mest traditionsrige politiske debatter træder Liberal Alliance på en øm tå i regeringssamarbejdet, nemlig skattepolitikken.

Det sker i en annonce indrykket i Berlingske under overskriften »20 milliarder i skattelettelse. Det er velfærd«.

Annoncen kommer som et modsvar til den seneste Venstre-kampagne, hvor partiet brystede sig af, at der siden 2001 er tilført 75 milliarder kroner mere til velfærd.

En annonce, der mødte kritik fra Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, blandt andet fordi en del af pengene kan føres tilbage til kommunernes overforbrug i nullerne.

»Det overforbrug er ikke noget at være stolt af som borgerligt-liberalt parti,« lød dommen over kampagnen.

Annoncen fra Liberal Alliance er ifølge partiets politiske ordfører, Christina Egelund, indrykket med »det allerstørste glimt i øjet til vores gode venner i Venstre«

V tager ja-hatten på

»Vi er meget glade for, at vi sammen med Venstre i denne valgperiode har lettet skatterne for omkring 20 milliarder kroner, og det er i vores optik også velfærd,« siger hun.

»Det er ikke forbudt to forskellige partier imellem at have forskellige holdninger. Det er helt velkendt, at LA er meget ambitiøse, når det kommer til at lette skatter, og det er i den kontekst, man skal se annoncen«.

I august blev det mødt med skuffelse i LA, at Venstre ifølge finansminister Kristian Jensen ikke kommer til at gå til valg på skattelettelser.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, synes, annoncen er »super«.

»Jeg synes, det er godt, at man kan vise regeringens bredde. Vi betoner de forskellige områder med forskellig vægt,« siger han.

»Det er jo ikke noget, vi skammer os over eller skjuler, at vi har gennemført. Vi supplerer hinanden godt i de budskaber, vi kommer ud med, kan man sige, hvis man tager ja-hatten på, og det vælger jeg så at gøre her«.