Yahoo-topchef træder tilbage

Jerry Yangs tilbagetræden øger muligheden for, at Microsoft vender tilbage med nyt overtagelsestilbud.

Yahoos topchef siden juni 2007, Jerry Yang, vil træde tilbage. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Internet-søgemaskinen Yahoo skal have ny topchef, og det kan gøre vejen mod et bryllup med IT-giganten Microsoft lettere.

Jerry Yang har meddelt, at han træder tilbage som administrerende direktør, så snart bestyrelsen har hans afløser på plads. Han vender tilbage til sin stilling som ansvarlig for strategi og teknologi.

Yahoo-chefen, som var medstifter og siden juni 2007 har siddet i toppen, forsøgte at undgå, at Microsoft fik held til at overtage hans selskab. Han havde håbet at kunne indgå aftale med konkurrenten Google, men det faldt til jorden. Også et forsøg på at slå sig sammen med Time Warner-koncernens Internet-tjeneste, AOL (America Online), mislykkedes. Derfor fik beskeden om hans fratræden Yahoo-aktien til at stige med fire procent.

Jerry Yang har flere gange sagt, at han ikke var imod, at Microsoft købte Yahoo, men at Microsoft burde betale langt mere for selskabet end de budte 47,5 milliarder dollars - en holdning, som Yahoos bestyrelse bakkede op.

Yahoo meddelte i sidste måned, at en tiendedel af de ansatte - omkring 1.500 - skal ud for at få økonomien på fode igen.