William Demant: Høreapparater havde opmuntrende halvår

Foto: Jens Nørgaard Larsen. William Demant: Høreapparater havde opmuntrende halvår (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

William Demants største forretningsområde, Hearing Devices, der omfatter selskabets engros- og detailsalg af høreapparater, overgik forventningerne i første halvår.

Omsætningen landede på 5682 mio. kr., mens analytikernes estimat var på 5542 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

I forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen udgjorde 5096 mio. kr., er der tale om rapporteret vækst på 11 pct. og en vækst på 10 pct. i lokal valuta.

William Demants nyeste trådløse høreapparat Oticon Opn var blandt trækhestene.

»Hearing Devices havde et meget opmuntrende halvår med engrosforretningen som den væsentlig drivkraft i forhold til den organiske vækst, idet Oticon Opn fortsatte med at præstere stærkt og derved forbedrede det samlede produktmix,« skriver William Demant.

Væksten i engrossalget af høreapparater var på 11 pct. organisk, hvoraf volumen bidrog med en fremgang på 8 pct., ligesom nettopriserne steg med 3 pct.

William Demants detailforretning øgede omsætningen med 10 pct. Heraf var 4 procentpoint organisk vækst.

Markedsvæksten vurderer William Demant til gengæld har ligget en smule lavere end forventningen om 4-6 pct. årlig volumenvækst. I USA var væksten på cirka 3 pct., mens den estimeres til omkring 3-4 pct. i Europa.

De gennemsnitlige salgspriser i engrosmarkedet for høreapparater vurderes generelt at have udviklet sig fladt.

For hele året venter William Demant nu en volumenvækst i markedet på 2-4 pct. mod tidligere 4-6 pct. Til gengæld ventes presset på salgspriserne at lette i forhold til det tidligere skøn om en lav encifret negativ udvikling i de gennemsnitlige engrospriser. Samlet ventes stadig en vækst i engrosmarkedet på 1-3 pct.