William Demant: Høreapparater havde opmuntrende halvår

William Demant: Høreapparater havde opmuntrende halvår (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

William Demants største forretningsområde, Hearing Devices, der omfatter selskabets engros- og detailsalg af høreapparater, overgik forventningerne i første halvår.

Omsætningen landede på 5682 mio. kr., mens analytikernes estimat var på 5542 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

I forhold til samme periode sidste år, hvor omsætningen udgjorde 5096 mio. kr., er der tale om rapporteret vækst på 11 pct. og en vækst på 10 pct. i lokal valuta.

William Demants nyeste trådløse høreapparat Oticon Opn var blandt trækhestene.

»Hearing Devices havde et meget opmuntrende halvår med engrosforretningen som den væsentlig drivkraft i forhold til den organiske vækst, idet Oticon Opn fortsatte med at præstere stærkt og derved forbedrede det samlede produktmix,« skriver William Demant.

Væksten i engrossalget af høreapparater var på 11 pct. organisk, hvoraf volumen bidrog med en fremgang på 8 pct., ligesom nettopriserne steg med 3 pct.

William Demants detailforretning øgede omsætningen med 10 pct. Heraf var 4 procentpoint organisk vækst.

Markedsvæksten vurderer William Demant til gengæld har ligget en smule lavere end forventningen om 4-6 pct. årlig volumenvækst. I USA var væksten på cirka 3 pct., mens den estimeres til omkring 3-4 pct. i Europa.

De gennemsnitlige salgspriser i engrosmarkedet for høreapparater vurderes generelt at have udviklet sig fladt.

For hele året venter William Demant nu en volumenvækst i markedet på 2-4 pct. mod tidligere 4-6 pct. Til gengæld ventes presset på salgspriserne at lette i forhold til det tidligere skøn om en lav encifret negativ udvikling i de gennemsnitlige engrospriser. Samlet ventes stadig en vækst i engrosmarkedet på 1-3 pct.