Aktier: William Demant i fokus efter uge med Trump-trusler

William Demant i fokus efter uge med Trump-trusler Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der vil mandag være fokus på danske William Demant, der har leveret halvårsregnskab, mens flere af sidste uges regnskabsaktuelle selskaber, herunder Novo Nordisk og FLSmidth, ventes fortsat at være under analytikernes og markedets lup.

Mandag morgen domineres de amerikanske aktiefutures af positive takter og ligger med stigninger på 0,3-0,5 pct.

Sidstes uges globale aktienedtur fik fredag en ende på Wall Street, hvor S&P 500-indekset endte i et plus på 0,1 pct. i 2441,32. De to andre toneangivende amerikanske aktieindeks, Dow Jones og Nasdaq, endte med stigninger på 0,1 og 0,6 pct. i henholdsvis 21.858,32 og 6256,56.

»Selv om sidste uge sluttede med endnu en hård dag for aktieinvestorerne var der dog lyspunkter. De amerikanske aktieindeks sluttede for de fleste vedkommende i plus og de positive takter er fulgt med til Fjernøsten her til morgen, hvor der primært er grønne tal,« skriver Morten Hessner, seniorstrateg i Nordea, i en morgenkommentar.

William Demant Holding kom ud af første halvår 2017 med bedre resultater på toplinjen end ventet blandt analytikerne, mens resultatet landede en smule lavere end ventet.

Selskabet omsatte for 6505 mio. kr. i de første seks måneder af i år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates sigtede efter et salg på 6308 mio. kr. I første halvår 2016 blev omsætningen 5810 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede i første halvår på 1059 mio. kr. mod ventet 1056 mio. kr. blandt analytikerne og 840 mio. kr. på den post i den tilsvarende periode et år tidligere.

WDH opjusterer forventningerne til 2017. Selskabet ser nu et driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger på 2,3-2,6 mia. kr. mod den tidligere forventning om et resultat i den høje ende af intervallet 2,2-2,5 mia. kr.

Svenske Handelsbanken hæver forud for regnskabet sit kursmål for WDH-aktien til 175 kr. fra 155 kr. og holder sin anbefaling »akkumulér«, viser data fra Bloomberg News.

WDH-aktien lukkede fredag i 166,40 kr. efter en stigning på 0,9 pct.

Novozymes vil også være i investorernes søgelys, efter selskabet fredag leverede et regnskab, der startede med at sende aktien i minus, hvilket dog ud på eftermiddagen blev vendt til en stigning.

Regnskabet var dårligere end ventet med en omsætning på 3538 mio. kr. og et resultat før skat på 931 mio. kr., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet 3564 mio. kr. på toplinjen og 951 mio. kr. i resultat før skat.

Novozymes-aktien sluttede fredag med en stigning på 1,2 pct. i 286,60 kr.

Både Novo Nordisk og FLSmidth aflagde onsdag i sidste uge regnskab, og hvor insulinproducentens halvårsregnskab blev velmodtaget og frem til fredag bød på stigning på over 10 pct., havde cementkoncernen det modsat svært.

FLSmidth-aktien faldt 7,5 pct. fredag til 365,40 kr. og endte som C20 Cap-indeksets bundskraber, mens Novo Nordisk fredag steg med 3,2 pct. til 289,70 kr., hvilke rakte til en placering som næstbedst i Europa.

Vestas-konkurrenten Suzlon præsenterede mandag morgen et regnskab for første kvartal, som var bedre end ventet. Det kan måske give Vestas nyt om det indiske vindmøllemarked, der har været ramt af nye markedsvilkår.

Vestas steg 0,1 pct. til 607 kr.

Det er også værd at holde øje med G4S-aktien, for den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har mandag morgen sænket sin anbefaling af aktien til ligevægt fra overvægt og skåret kursmålet til 25,79 kr. fra 27,02 kr., skriver Bloomberg News. Aktien i det danske sikkerhedsselskab faldt fredag med 1,8 pct. til 24,54 kr.

Derudover udbetaler Pandora tirsdag et udbytte på 9 kr. per aktie, efter smykkeselskabet sidste uge led et kursknæk efter regnskab. Aktien sluttede fredag med et fald på 0,4 pct. i 686,50 kr.