Warren Buffett køber sig ind i IBM

Den amerikanske storinvestor har lagt 58 milliarder kroner for at blive medejer af IBM.

Mangemilliardæren  og storinvestoren Warren Buffett har lagt penge hos IBM. Arkivfoto: Carlos Barria, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens tættest fulgte investorer, rigmanden Warren Buffett, har investeret 58 milliarder kroner i IT-giganten IBM.

Mangemilliardæren Buffett ejer i alt 5,4 procent af aktierne i IBM, der i dag er langt mere et konsulent- end et IT-hus. Han begyndte i marts i år at købe aktier gennem investeringsselskabet Berkshire Hathaway og har til dato lagt 10,7 milliarder dollars (58 milliarder kroner).

Warren Buffett er kendt for sin gode næse for gode handler og har den seneste tid holdt sig væk fra teknologiselskaber men har været imponeret over den ændring, som IBM har været igennem. Inspirationen kom ved læsning af IBMs årsregnskab for 2010 og efter at have stukket en finger i jorden i branchen.

IBM vidste ikke noget

»Hvis man er i andre lande rundt omkring i verden og udvikler sin IT-afdeling, vil man sandsynligvis føle sig mere tryg med IBM end med mange andre selskaber,« siger Warren Buffett til den amerikanske TV-station CNBC.

Han havde ikke fortalt IBMs afgående topchef, Sam Palmisano, om investeringen, før han bekendtgjorde den på TV, og han vil i øvrigt ikke øge sin aktiepost mere - hvilket var årsagen til, at han fortalte om den.

Den amerikanske bank State Street er med 5,5 procent den største enkeltaktionær i IBM.
Kampen om SIND Ungdom