Voldsomme ændringer af Danske Banks organisation - Tonny Thierry Andersen forlader banken

Kæmpestor rokade i toppen af Danske Bank. Tidligere kronprins Tonny Thierry Andersen forlader overraskende banken. Kometen Jacob Aarup-Andersen får ny rolle som chef for Wealth Management.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter afskeden med direktør Lars Mørch i går, ryster Danske Bank posen gevaldigt og ændrer i toppen af banken. Erfarne Tonny Thierry Andersen, der tidligere blev betragtet som kronprins i banken, forlader nu helt Danske Bank som følge af ændringerne. Han har været i danmarks største bank siden 1999.

Tonny Thierry har haft mange forkellige roller i Danske Bank gennem årene, senest som direktør for den meget vigtige Wealth Management-forretning, som han altså nu forlader for at give plads til finanskometen Jacob Aarup-Andersen, der indtil nu har været koncernfinansdirektør, CFO. Jacob Aarup fortsætter dermed sin opstigning i Danske Bank-systemet, som han kom til i 2013 fra et job som partner i en hedgefond i London.

Ny koncernfinansdirektør i stedet for Jacob Aarup er Christian Baltzer, der er hentet fra en tilsvarende stilling i Tryg og først tiltræder til efteråret.

Organsiationen ændres derudover på en lang række centrale poster:

I Banking DK bliver Jesper Nielsen ny chef. Jesper Nielsen har hidtil været chef for Personal Banking.

Banking Nordic (Norge, Sverige og Finland) får Glenn Söderholm, der hidtil har været chef for C&I, som ny chef.

Der udpeges samtidig landechefer for de tre markeder. I Norge udnævnes Trond Mellingsæter, mens Berit Behring udnævnes til landechef for Sverige. Der er igangsat en rekruttering af ny landechef i Finland, som skal tage over efter Risto Tornivaara, der som planlagt går på pension.

Derudover laver Danske Bank en ny forretningsenhed, der under navnet Group Development, skal styrke forretningsudviklingen på tværs af gruppen. Den nye enhed indeholder koncernstrategi, produktudvikling, partnerskaber og marketing. Chef for området og medlem af direktionen bliver Frederik Gjessing Vinten. Han har hidtil været chef for Group Strategy.

Jakob Groot, der hidtil har haft stillingen som Global Head of FICC i banken, er udnævnt til chef for C&I samt bankdirektør og medlem af direktionen i Danske Bank.

Derudover forfremmes Henriette Fenger Ellekrog, som i dag er Head of Group HR, til bankdirektør og medlem af direktionen i Danske Bank.