Vimpelcom undersøges og nedskriver for lille mia. dollar

Teleselskabet Vimpelcom, der er delvist ejet af norske Telenor, oplyser i en pressemeddelelse, at virksomheden foretager en nedskrivning for 900 mio. dollar - svarende til omkring 6 mia. kr. - i forbindelse med en undersøgelse.

Foto: Kim Haugaard. Telenor.
Læs mere
Fold sammen

Det sker i forlængelse af, at teleselskabet har været under mistanke for at være indblandet i en større sag om svindel. Som en følge af sagen har Telenor blandt andet planlagt at sælge hele sin aktiepost i Vimpelcom, der har hovedkontor i Amsterdam.

I den seneste pressemeddelelse fra Vimpelcom skriver teleselskabet, at både amerikanske og hollandske myndigheder i øjeblikket er ved at foretage undersøgelser, der primært er relateret til virksomhedens forretning i Usbekistan samt tidligere partnerskaber med selskabet Takilant.

- Som annonceret i februar 2015 har selskabet undersøgt en løsning i forhold til firmaets eventuelle forpligtelser. Selskabet fortsætter med at samarbejde med myndighederne.

»På baggrund af sin løbende vurdering af undersøgelsen i tredje kvartal af 2015 har selskabet besluttet at foretage en nedskrivning i omegnen af 900 mio. dollar, der relaterer sig til de finansielle resultater for tredje kvartal«, skriver Vimpelcom.

I forlængelse nævner teleselskabet, at drøftelserne med myndighederne er i gang, og at de foreløbig viser, at der ikke kan være nogen sikkerhed med hensyn til de endelige omkostninger for selskabet.

»På dette tidspunkt vil selskabet ikke give yderligere kommentarer til de igangværende drøftelser«, skriver Vimpelcom.