Viasat sagsøger TV 2 for 3,4 mia. kroner

Viasat hæver sit erstatningskrav efter TV 2s nederlag i Højesteret i sagen om ulovlige reklamerabatter

TV 2 tabte sagen om reklamerabatterne i Højesteret og risikerer nu at skulle betale erstatninger for 3,2 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ti års slagsmål fortsætter med endnu større boksehandsker. Viasat har nemlig nu hævet erstatningskravet mod TV 2 i sagen om ulovlige reklamerabatter. Taber TV 2 sagen i Østre Landsret står de nu over for et erstatningskrav på 3,2 milliarder kroner.

"På TV 2 er vi efterhånden vant til, at Viasat tyr til retssager i deres konkurrence mod os. Vi ønsker en reel konkurrence på gode programmer og ikke på juridiske spidsfindigheder, men vi har levet med retssager i 15 år, og det er efterhånden fristende at kalde Viasats taktik for et absurd teater, hvor vi nærmest kun kan trække på skuldrene, mens advokaterne nu går ind til næste akt," siger TV 2s adm. direktør Merete Eldrup.Faktum er i midlertid, at TV 2 i en lang periode har givet sine annoncører rabatter mod at de til gengæld lagde store dele af deres reklamebudget hos kanalen. I marts 2011 fik Viasat Højesterets ord for, at det var ulovligt på grund af TV 2s dominerende stilling på TV-markedet.

Og det er misbruget af den stilling og de tabte reklamekroner, som Viasat nu vil have erstatning for. Det er dog ikke hele beløbet, som kan ende i Viasats egne lommer. Ifølge processkriftet til Østre Landsret kræver Viasat nemlig 1.636 millioner kroner til sig selv for de tabte annoncekroner. Tidligere lød kravet kun på 350 millioner kroner.De resterende 1.753 millioner kroner kræver Viasat betalt tilbage til staten i en anden sag om ulovlig statsstøtte. Viasat kræver, at TV 2 betaler pengene tilbage, fordi statsstøtten blev udbetalt, inden der lå en godkendelse fra Europa-Kommissionen. Den godkendelse fik TV 2 først i 2010, mens penge blev modtaget i perioden fra 1995 til 2002.