Vestas' gigaprojekt i USA får grønt lys af myndighederne

Vestas' potentielle gigaordre på op til 2000 megawatt (MW) i USA er rykket et skridt nærmere.

Myndighederne i staten Iowa har netop godkendt planerne for det såkaldte "Wind XI"-projekt, som Vestas er udset til at levere 1000 vindmøller til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i staten Iowa har netop godkendt planerne for det såkaldte "Wind XI"-projekt, som Vestas er udset til at levere 1000 vindmøller til.

Det skrev Midamerican, det amerikanske energiselskab der står bag de ambitiøse planer, mandag eftermiddag.

- Nu arbejder selskabet på at færdiggøre planerne om at begynde byggeriet af de 1000 vindmøller, og det forventes afsluttet før slutningen af 2019, skriver Midamerican.

Wind XI-projektet vil blive spredt over flere indtil videre udefinerede projekter i Iowa og opført løbende over de næste tre år. Det er dog vigtigt, at Midamerican får startet investeringerne inden nytår, så projekterne kvalificerer til den fulde PTC-støtte, som bliver mindre over de kommende år.

Vestas offentliggjorde den betingede aftale med Midamerican i juni i år og har oplyst, at selskabet forventer løbende ordrer og altså ikke 2000 MW på én gang. De vil blive offentliggjort, når de er "faste og ubetingede" efter Vestas' regler.

Over for branchemediet afviste Vestas mandag at give yderligere kommentarer til status for Midamerican-projektet.