Vestas-direktør efter guldregnskab: Det er et enestående resultat

Det er de brede smil, der pryder Vestas-ledelsen i dag, hvor selskabet opjusterer forventningerne og i knusende stil overstiger analytikernes forventninger. Enestående regnskab, lyder det fra finansdirektør.

Marika Frederiksson, CFO hos vindmølleproducenten Vestas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er ikke kun på aktiekursen, at torsdagens Vestas-regnskab giver sig udslag i en gedigen optur. Også i Vestas-toppen er der stor tilfredshed med selskabets præstationer indtil videre i året, der langt overstiger forventningerne og har udkrystalliseret sig i en solid opjustering.

Og selskabets finansdirektør Marika Frederiksson peger på tre grunde til, at den mølleproducenten leverer et veritabelt kanonregnskab. Der er gedigen vækst i omsætning, stor ordrevolumen og kvartalet har været kendetegnet af en fejlfri eksekvering, påpeger hun.

»Der plejer at være mere aktivitet i tredje og fjerde kvartal. Derfor må vi også bare sige, at det har været et helt enestående stærkt andet kvartal,« siger finansdirektør i Vestas Marika Frederiksson til Berlingske Business.

Vestas venter en omsætning på minimum 9,5 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på minimum 12,5 pct.

Tidligere ventede selskabet en omsætning på minimum 9 mia. euro og en EBIT-margin på minimum 11 pct.

Finansdirektøren fortæller, at opjusteringen er sket, fordi man netop har kunnet se, hvor stærkt andet kvartal har været.

I andet kvartal af 2016 har selskabet genereret en omsætning på 2,557 mia. euro. – en stigning på 46 procent sammenlignet med andet kvartal året før.

Et af kardinalpunkterne i mølleindustrien lige nu er det amerikanske marked, hvor der indtil årsskiftet vil være en særdeles lukrativ skatterabat. Derfor regner Marika Frederiksson også med stor aktivitet i USA resten af året.

»Indtil videre har vi taget ordrer på 344 megawatt, så vi venter på, hvad der sker i de kommende måneder, men vi ser meget positivt på det amerikanske marked og aktiviteterne der,« siger hun.

Samtidig opsummerer finansdirektøren andet kvartal:

»Vi er meget glade og tilfredse med, hvad der er blevet leveret. Succesen er dog ikke bare noget, der foregår lige nu. Den skal fortsætte ind i fremtiden, så vi skal stadig arbejde hårdt,« siger hun.

Aktien stiger med ti procent umiddelbart efter handelsstart torsdag.