Vestas-direktør efter guldregnskab: Det er et enestående resultat

Det er de brede smil, der pryder Vestas-ledelsen i dag, hvor selskabet opjusterer forventningerne og i knusende stil overstiger analytikernes forventninger. Enestående regnskab, lyder det fra finansdirektør.

Marika Frederiksson, CFO hos vindmølleproducenten Vestas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun på aktiekursen, at torsdagens Vestas-regnskab giver sig udslag i en gedigen optur. Også i Vestas-toppen er der stor tilfredshed med selskabets præstationer indtil videre i året, der langt overstiger forventningerne og har udkrystalliseret sig i en solid opjustering.

Og selskabets finansdirektør Marika Frederiksson peger på tre grunde til, at den mølleproducenten leverer et veritabelt kanonregnskab. Der er gedigen vækst i omsætning, stor ordrevolumen og kvartalet har været kendetegnet af en fejlfri eksekvering, påpeger hun.

»Der plejer at være mere aktivitet i tredje og fjerde kvartal. Derfor må vi også bare sige, at det har været et helt enestående stærkt andet kvartal,« siger finansdirektør i Vestas Marika Frederiksson til Berlingske Business.

Vestas venter en omsætning på minimum 9,5 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på minimum 12,5 pct.

Tidligere ventede selskabet en omsætning på minimum 9 mia. euro og en EBIT-margin på minimum 11 pct.

Finansdirektøren fortæller, at opjusteringen er sket, fordi man netop har kunnet se, hvor stærkt andet kvartal har været.

I andet kvartal af 2016 har selskabet genereret en omsætning på 2,557 mia. euro. – en stigning på 46 procent sammenlignet med andet kvartal året før.

Et af kardinalpunkterne i mølleindustrien lige nu er det amerikanske marked, hvor der indtil årsskiftet vil være en særdeles lukrativ skatterabat. Derfor regner Marika Frederiksson også med stor aktivitet i USA resten af året.

»Indtil videre har vi taget ordrer på 344 megawatt, så vi venter på, hvad der sker i de kommende måneder, men vi ser meget positivt på det amerikanske marked og aktiviteterne der,« siger hun.

Samtidig opsummerer finansdirektøren andet kvartal:

»Vi er meget glade og tilfredse med, hvad der er blevet leveret. Succesen er dog ikke bare noget, der foregår lige nu. Den skal fortsætte ind i fremtiden, så vi skal stadig arbejde hårdt,« siger hun.

Aktien stiger med ti procent umiddelbart efter handelsstart torsdag.