USA langer ud efter Thailands flysikkerhed

Thailands luftfartsmyndigheder er igen i søgelyset for ikke at leve om til internationale standarder. USA forbyder thailandske selskaber at oprette nye ruter til amerikanske lufthavne.

Thailands luftfartsmyndigheder bliver nedgraderet af USA. Her ses Thai Airways fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: BARBARA WALTON

Mens mange danskere snart står foran en flyvetur til varmt vejr og billedsmukke sandstrande i Thailand, vender de amerikanske luftfartsmyndigheder tomlen ned til det populære, asiatiske ferielands luftfartsmyndigheder.

I en pressemeddelelse fra USAs luftfartsmyndighed (FAA) meddeles det, at Thailand rykkes ned i kategori 2 i forhold til landets flysikkerhed.

Det betyder, at selskaber fra Thailand ikke må oprette nye ruter til USA. Eksisterende ruter bliver dog ikke berørt.
Tilbage i slutningen af 90erne blev Thailand sat op i kategori 1 af FAA, men der er altså igen problemer med de thailandske luftfartsmyndigheder.

At FAA rykker Thailand ned i kategori 2 skyldes mangler i de regler, der er nødvendige for at føre tilsyn med luftfartsselskaber i overensstemmelse med internationale standarder. Samtidig påpeger FAA, at landets civile luftfartsmyndigheder har problemer med ekspertise, ikke-uddannet personale, registrering og inspektionsprocedurer.

Tidligere har Thailand været under lup fra FNs luftfartsagentur (ICAO), der i juni satte et rødt mærke ud for landet, hvilket putter Thailands luftfartssikkerhed i kategori med lande som Angola, Botswana, Djibouti, Eritrea, Georgien, Haiti, Kasakhstan, Libanon, Malawi, Nepal, Sierra Leone og Uruguay.

Selskabet Thai Airways, der flyver til København, afviser i en meddelelse på selskabets hjemmeside, at FAAs beslutning vil få betydningen for selskabet. Samtidig fastholder man, at der bliver levet op til internationale standarder.

Fra januar til september 2014 rejste 121.171 danskere ifølge Spies til Thailand.