Østeuropæisk lavprisselskab åbner rute fra Københavns Lufthavn

Fra foråret vil det blive muligt af flyve med det ungarske lavprisselskab, Wizz Air, fra Københavns Lufthavn. I første omgang vil der blot være en rute til Skopje i Makedonien.

Wizz Air har haft vokseværk siden etableringen i 2003. Fra foråret vil det blive muligt af flyve med det ungarske lavprisselskab, Wizz Air, fra Københavns Lufthavn. I første omgang vil der blot være en rute til Skopje i Makedonien. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BERNADETT SZABO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til foråret gør en af Europas største lavprisselskaber sin entré i Københavns Lufthavn, når Wizz Air åbner en rute fra Skopje i Makedonien til den danske hovedstad.

Det ungarske lavprisselskab, der har små 13 år på bagen, vil åbne ruten 22. marts, og det bliver første gang, at selskabets fly letter og lander i Københavns Lufthavn, skriver check-in.dk.

I årevis har Københavns Lufthavn skulet misundeligt 50 kilometer mod øst, hvor Malmös Sturup-lufthavn har været en magnet for lavprisselskaber, men tendensen synes efterhånden at være vendt.

»Det betyder, at alle Europas store lavprisselskaber nu flyver fra København: Norwegian, easyJet, Vueling, Ryanair, Transavia og snart Wizz Air,« siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, til check-in.dk.

Han tilføjer, at Makedonien er et »userviceret« og »uopdyrket« område af Europa, og at ruten af samme grund har et godt potentiale.

Hos Wizz Air er åbningen i København en del af større offensiv, der også inkluderer nye ruter til Berlin Schönefeld og den slovakiske hovedstad, Bratislava. »Vi er glade for at kunne annoncere tre nye ruter fra Skopje til hovedstæderne i Danmark, Tyskland og Slovakiet, og vi er overbeviste om, at disse tre nye ruter vil være lige så populære som de andre 21 ruter i vores stadigt voksende makedonske netværk, » siger Tamara Mshvenieradze, Corporate Communications Manager i Wizz Air ifølge check-in.dk.

Wizz Air råder over 63 Airbus A320 og et enkelt A321 fly, der betjener i alt 116 destinationer i 38 lande.