Ukraine planlægger tredobling af ølafgifter

Carlsberg skal muligvis slås med højere ølafgifter i Ukraine. Landets regering har således offentliggjort planer om at hæve afgifterne på øl til tæt på det tredobbelte, skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger, der er lagt ud på skatte- og afgiftsministeriets hjemmeside.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge oplysningerne planlægges en forhøjelse af ølafgiften til 2,43 hryvnia (1,67 kr., red) per liter fra 0,87 hryvnia per liter.

Forslaget er i høring hos producenterne og ventes fremlagt i parlamentet i løbet af efteråret. Forslaget motiveres blandt andet med, at øl i dag er billigere end drikkevarer som vand, mælk og juice.

Det ukrainske ølmarked er det næststørste i det tidligere Sovjetunionen. Carlsberg er toer på markedet og øgede i 2012 sin markedsandel til 29,2 pct., oplyser bryggeriet på sin hjemmeside.

Carlsberg-konkurrenten Efes siger til Bloomberg News, at forslaget er et stort slag mod branchen og fortæller, at analytikere vurderer, at det kan resultere i en nedgang i det ukrainske ølmarked på 25 pct.

I 2012 var markedsvæksten ifølge Carlsberg negativ med 1,2 pct.

/ritzau/FINANS