Ubers ejere investerer massivt i dansk IT-guldæg

En amerikansk kapitalfond opkøber det danske IT-selskab Siteimprove for 375 mio. kroner og gør dermed selskabet 1,5 milliarder kr. værd.

Siteimproves direktør og stifter, Morten Ebbesen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Summit Partners, der blandt andet er kendt for sin gigantinvestering i taxi-tjenesten Uber, har købt 26 pct. af aktierne i det danske IT-selskab Siteimprove, som tilbage i 2003 blev stiftet af Morten Ebbesen, skriver Børsen.

Prisen for cirka en fjerdel af selskabet lyder på intet mindre end 375 mio. kroner, hvilket værdisætter Siteimprove til omkring 1,5 milliarder kr.

»Det er jo fantastisk. Det siger noget om, hvordan omverdenen ser på en forretning som vores,« siger Morten Ebbesen til Børsen, der fortsætter som Siteimproves hovedaktionær og adm. direktør.

Gennem de senere år har Siteimprove haft succes med at optimere virksomheders hjemmesider. Selskabet har udviklet sig til at være specialister i at identificere fejl og uhensigtsmæssigheder, som ellers ville være svære at finde for hjemmesidernes webmastere. Og det er behov, som virksomhederne for alvor har fået øjnene op for.

Mens omsætningen i 2010 lå på 25 mio. kroner, er den i dag fire gange så stor. Ifølge Børsen er det forventningen, at selskabet inden for de næste fire år seksdobler den omsætning.

»Vi er nået til et sted, hvor vi har kunnet drive det til 260 mand ved egen kraft. Det har vi brugt 12 år på. Men Summit har et globalt udsyn, som kan være med til at sætte endnu mere fart på væksten i udlandet,« lyder det fra Morten Ebbesen.