Uber fyrer 20 medarbejdere efter chikane-anklager

Uber har fyret 20 af sine medarbejdere efter flere sager om sexchikane og diskrimination. Afskedigelserne kommer efter et advokatfirma har undersøgt medarbejderne. Nu har Uber ansat nye chefer, der skal genskabe virksomhedens brand.

REUTERS/Toby Melville/Illustration/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville

Det har været et år med flere uheldige sager for Uber. Og ikke kun i Danmark. Chefen for det hele, Travis Kalanick, blev tidligere i år fanget i en uheldig situation for rullende kameraer, hvor han kom op at skændes med en af sine egne chauffører. Der har ligeledes været sager om medarbejdere, der har chikaneret kunder, ligesom flere chauffører selv har følt sig enten diskriminerede eller chikanerede, ligesom flere mellemledere har chikaneret ansatte.

Nu fyrer Uber så tyve af sine medarbejdere, efter at advokatfirmaet Perkins Coie LLP har undersøgt flere end 200 medarbejdere. Det skriver Bloomberg.

»De viser, at de vil tage nogle konkrete skridt for at løse sagen. Dette problem vil fortsætte med at være i fokus, indtil undersøgelsen er afsluttet,« siger Evan Rawley, der er professor på Columbia University's business school til mediet.

Ud over at fyre 20 medarbejdere har Uber ansat Bozoma Saint John, der blandt andet har været i spidsen indenfor Apple Music's marketingafdeling. Han ansættes som Chief Brand Officer, og skal stå i spidsen for at genskabe Ubers image og brand.

Tidligere blev også en af Ubers chefer, Anthony Levandowski, fyret, fordi han nægtede at udlevere dokumenter til retten i en sag anlagt af Waymo - et firma udsprunget af Google, der laver selvkørende biler. Flere mellemledere er også blev anklaget for at have chikaneret flere medarbejdere seksuelt, skrev en tidligere ansat i februar. Hun fortalte, hvordan det blev henstillet med en reprimande, fordi det var første gang, vedkommende havde gjort det.

Også i Danmark har kørselstjenesten haft sine problemer. De lukkede ned som følge den nye taxilov. Senere startede nogle af de danske chauffører tjenesten UBR CITY, som blev politianmeldt på sin første dag.