Uber skal give Waymo adgang til hemmelighederne

Uber bliver tvunget til at åbne op for hemmelighederne omkring selskabets projekt med førerløse biler som følge af striden mod rivalen Waymo, der hører under Alphabet. Det skriver Wall Street Journal.

Arkivfoto. Uber bliver tvunget til at åbne op for hemmelighederne omkring selskabets projekt med førerløse biler som følge af striden mod rivalen Waymo, der hører under Alphabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anthony Levandowski, der tidligere var leder hos Waymo, har skiftet side og tog angiveligt omkring 14.000 dokumenter med sig til Uber. Waymo har hevet Uber i retten, og en federal domstol gav mandag i et indledende påbud Waymo frie hænder til at undersøge beviser fra Uber i sagen.

»Bundlinjen er, at beviserne indikerer, at Uber hyrede Levandowski, selvom man vidste eller burde have vidst, at han havde mere end 14.000 konfidentielle Waymo-filer, der sandsynligvis indeholdt Waymos intellektuelle ejendom,« skrev dommeren i sagen ifølge Wall Street Journal.

Uber har ikke anfægtet, at Levandowski tog filerne, men har i stedet nægtet, at han har ydet noget markant bidrag til teknologien.

Som følge af afgørelsen skal Uber redegøre for, hvilke ansatte der har været i kontakt med de 14.000 filer, samt for alt Levandowskis skriftlige og mundtlige kommunikation med medarbejderne. Waymo har desuden fået tilladelse til at indkalde syv vidner fra Uber for at aflægge forklaring under ed og undersøge Ubers laser-sensorer, som Waymo mener er baseret på selskabets egen teknologi.

Endelig har Levandowski fået forbud mod at arbejde for Uber-projektet, som han blev fjernet fra i sidste måned. Domstolen har dog endnu ikke givet Uber ordrer til helt at lukke programmet ned, og derfor kan selskabets tests med førerløse biler fortsætte.