TV 2-chef træder tilbage efter affære

TV 2's nyhedsdirektør Michael Dyrby træder tilbage, efter han har haft en affære. TV 2 oplyser i en pressemeddelelse, at Dyrby selv har opsagt sin stilling.

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV2. Nyhedsdirektøren har opsagt sin stilling på grund af private forhold. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV 2's nyhedsdirektør Michael Dyrby stopper omgående som chef for TV 2 Nyhederne. Direktøren oplyser i en pressemeddelelse fra TV2, at han har haft en affære og dermed ikke kan forsætte i jobbet.

»Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup (adm. direktør, TV 2, red.), og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2,« siger Michael Dyrby.

Michael Dyrby kom til TV 2 i 1994 og indtrådte i direktionen i april 2010.

»Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne,« siger Michael Dyrby.

TV 2's øverste chef, Merete Eldrup, beklager, at Michael Dyrby har valgt at forlade sin stilling.

»Det er med beklagelse, at jeg må tage Michael Dyrbys opsigelse til efterretning, men jeg respekterer hans beslutning. Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover,« siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

Nyhedschef og leder af Nyhedscenteret på TV 2, Mikkel Hertz, konstitueres som nyhedsdirektør.