Trump dæmper sin hårde klimaretorik en smule

Den nyvalgte amerikanske præsident, Donald Trump, dæmper i et stort interview med New York Times sin hårde retorik i klimaspørgsmålet og afviser nu ikke at blive i klimaaftalen fra Paris, som USA ligesom 192 andre lande har skrevet under på.

Arkivfoto. Den nyvalgte amerikanske præsident, Donald Trump, dæmper i et stort interview med New York Times sin hårde retorik i klimaspørgsmålet og afviser nu ikke at blive i klimaaftalen fra Paris, som USA ligesom 192 andre lande har skrevet under på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

I løbet af den amerikanske valgkamp delte Donald Trump stribevis af markante synspunkter, der gik deres gang på avisforsiderne verden over. Blandt kæphestene var en afvisning af klimaforandringerne som værende menneskeskabte, ligesom han talte varmt for en genoplivning af den amerikanske kulindustri.

Selskaber, der lever af grøn energi, faldt da også markant i værdi på børsen efter valget af Trump. Men nu kan der måske være mildere vinde på vej fra den nyvalgte præsident.

Således vil Trump i interviewet med New York Times ikke gentage sit løfte om at melde USA ud af Paris-aftalen og siger, at "han kigger den nøje igennem". Derudover kalder Trump det for yderst nødvendigt at sikre ren luft og "krystalklart" vand.

Vindmøller er dog fortsat ikke blandt den kommende præsidents favoritter:

- Jeg tror overhovedet ikke, at de virker uden statsstøtte, og det irriterer mig. Og de dræber alle fuglene, lyder det fra Donald Trump til New York Times.