Topchef forlader Nordens største IT-leverandør

Claus Hougesen forlader IT-leverandøren Atea efter 16 år, men vil også i fremtiden fortsætte makkerskabet med IT-investor Ib Kunøe i et andet selskab.

Claus Hougesen lægger jakken og forlader Atea-koncernen i næste uge. Arkivfoto: Nikolai Linares, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen i Skandinaviens største IT-leverandør, Atea, stopper.

Koncernchef Claus Hougesen går efter 16 år i koncernen af, når der 5. februar kommer årsregnskab. Han afløses af nordmanden Steinar Sønsteby, som i dag er administrerende direktør i Atea i Norge og har været i Atea siden 1997.

50-årige Claus Hougesen har bygget Atea op sammen med IT-investor og mangemillionær Ib Kunøe, der er bestyrelsesformand for giganten. Hougesen var administrerende direktør for danske Topnordic, , som var ved at bukke under. Bogstaveligt steg han op på en ølkasse og fortalte medarbejderne, at de måtte gå ned i løn, og at direktionen lagde for. Det reddede selskabet, der i 2006 fusionerede med norske Ementor og kort efter købte svenske Atea med Claus Hougesen som den nye topchef.

»Jeg elsker det, jeg gør. Det er det, jeg kan - jeg kan ikke andet. Og dette er mit sidste, rigtige job - det er helt sikkert,« sagde han sidste efterår til Berlingske.

Sådan blev det så ikke, erkender han nu og bedyrer, at der ikke er en konkret grund til, at det bliver lige nu, at han går af.

»Nej, det er der ikke. Jeg trak beslutningen mellem jul og nytår og drøftede det da med Ib (Kunøe, red.). Jeg har været 16 år i Atea og præget virksomheden fra at være et par hundrede ansatte til nu 6.600 og fra at omsætte for en halv milliard til nu 22 milliarder. For mig er det helt udramatisk. Så på onsdag går jeg på webcast og fremlægger regnskabet for 2013, som er mit syvende regnskab som koncernchef, og så træder jeg fra. Jeg har lovet mig selv ikke at tage nogen beslutninger i de næste seks måneder og har mærkelige ideer som at cykle til Gibraltar - det tager en måned,« siger Claus Hougesen i dag til Berlingske.Han fortsætter i rollen som midlertidig, administrerende direktør for Atea Danmark, indtil der er fundet en afløser.

»Jeg bliver i Atea, indtil Ib Kunøe og den nye koncernchef har fundet en ny, administrerende direktør i Danmark. Det kan tage to uger, to måneder eller to kvartaler, men så er det farvel og tak til Atea. Iv og jeg har kørt et fantastisk parløb, og nu må vi se, om vi kan fortsætte i et eller andet andet regi. Det kunne være, at vi fandt en anden virksomhed. Men, nej, vi har ikke noget konkret,« understreger Claus Hougesen.

Atea-koncernen har gennem det seneste år måttet ud i flere fyringsrunder, der har kostet mange hundrede deres jobs.

Atea, som er børsnoteret i Norge, har en omsætning på 22 milliarder kroner og 6.600 medarbejdere.

»Jeg vil gerne takke Claus Hougesen for den helt ekstraordinære indsats og energi, som han har tilført Atea gennem de mange år. Claus Hougesen og jeg har kørt et unikt parløb gennem 16 år, som jeg er meget taknemmelig for, og det er meget tænkeligt, at vi måske fortsætter samarbejdet i en eller anden form i andet regi. Det håber jeg,« siger Ib Kunøe.