Nye fyringer i Atea

Endnu 300 medarbejdere skal ud i Skandinaviens største IT-forhandler, der presses af kunder, som er længere om at beslutte sig.

Claus Hougesen, den danske koncernchef for Atea, indleder nu anden sparerunde på under en måned. Arkivfoto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandinaviens største IT-forhandler, det danskledede Atea, skal ud i endnu en fyringsrunde.

Kun få uger efter at flere end 100 medarbejdere - eller syv procent af de ansatte - i den danske afdeling af Atea blev sagt op, skal 300 ansatte i Atea nu se sig om efter et nyt job.

Ifølge nyhedstjenesten Digi.no skal Atea spare 200 millioner norske kroner fra begyndelsen af 2014 på personale- og driftsomkostninger. Det betyder 300 fyringer, samtidig med at der i fjerde kvartal er sat 70 millioner kroner af til omstrukturering. Atea har nu lige over 6.600 ansatte, heraf 1.700 i Norge og 1.300 i Danmark.

Atea er en fusion af danske Topnordic, norske Ementor og svenske Atea. Topchef for hele koncernen har siden 2007 været danske Claus Hougesen.

Kunderne nøler

Sparerunden er annonceret i forbindelse med Ateas kvartalsregnskab, som blev offentliggjort onsdag morgen. Omsætningen er på et år steget med 4,8 procent til 4,66 milliarder norske kroner, mens selve driftsresultatet er faldet med 1,7 procent til 154 millioner kroner, hvilket giver et resultat før skat på 55,7 millioner kroner - hele 37 procent mindre end for et år siden.

I Danmark er omsætningen isoleret faldet med 6,7 procent til 1,09 milliarder danske kroner, mens driftsresultatet er gået 3,1 procent frem til 58,6 millioner kroner, og indtjeningsmargenen er vokset fra 4,9 til 5,4 procent.

»Atea har ikke oplevet den positive markedsvækst i tredje kvartal 2013, som det var forventet ifølge IDCs prognoser. Atea oplever snarere, at kunderne nøler med at investere, og at salgsprocesserne er blevet længere. Dette har især kunnet mærkes inden for hardwaresegmentet, hvor efterspørgselen efter servere og PCer er gået ned,« hedder det i regnskabet.