Tomme butikker indtager England

Ved årets udgang vil hver syvende butik stå tom i Storbritannien. Det spår nye tal efter at finanskrisen har drevet flere butikskæder og selvstændige til lukning.

Foto: Scanpix. Butiksdøden truer i Storbritannien efter at faldende forbrug og finanskrise har drevet en række butikker til lukning. Blandt andet Woolworths kæden måtte lukke ned, hvilket denne kunde udnyttede til lidt storshopping.
Læs mere
Fold sammen
Hvis man tager tilstanden i den britiske detailsektor som en rettesnor for, hvordan det vil gå den danske detailbranche ser det sort ud.

Nye tal fra det britiske konsulenthus Experian spår, at ved udgangen af 2009 vil antallet af ledige butikker i de britiske shoppinggader nå 15 procent, en stigning fra syv procent i år, hvilket betyder, at hver syvende butik vil stå tom.

Andelen af tomme butikker ventes allerede næste måned at stige til 10 procent skriver Reuters efter at en række store butikskæder som Woolworths og MFI er gået konkurs.

Mindre byer hård ramt
Der er dog nogle der vil blive hårdere ramt end andre.

”Det hidtil usete niveau af ledige detailbutikker vil blive spredt ujævnt over hele Storbritannien sådan at mindre detaildestinationer og mindre byer vil bliver hårdere ramt,” siger Jonathan de Mello, direktør for detailkonsulenterne i Experian.

Tidligere denne måned forudsagde Experian ifølge Reuters, at det faldende forbrug, stigende omkostningerne og voksende konkurrence fra internethandelen vil betyde, at mere end 1600 britiske detailindehavere må dreje nøglen om i år.

Det er virkelig dårligt nyt i Storbritannien, der i høj grad er en detailnation, og hvor detailsektoren er en af landets største arbejdsgivere.