TKDs underskud vokser

TK Development har løftet omsætningen, men hullet på bundlinjen er vokset.

TK Development har løftet omsætningen, men hullet på bundlinjen er vokset. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det fremgår af ejendomsudviklingsselskabets regnskab for andet kvartal.

På toplinjen blev det til en omsætning på 191,4 mio. kr. i årets andet kvartal mod 127,4 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Men nettoresultatet faldt til et minus på 6,1 mio. kr. fra et minus på 0,5 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Det er især forretningsbenet Development, der trækker bundlinjen ned. Her blev omsætningen godt nok øget til 196,9 mio. kr. i årets første seks måneder fra 126,9 mio. kr. i første halvår af regnskabsåret 2015/16. Men resultatet før skat faldt til 3,0 mio. kr. fra 16,3 mio. kr.

KØGE-BYGGERI RAMT AF SKADER

En udfordring for Development har i halvåret været problemer med skader på en naboejendom til et byggeri på Strædet i Køge. Men efter betydelig forsinkelse er der nu kommet fremdrift i byggeriet, forsikrer TKD.

Ejendomsudviklingsselskabet er da også fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden.

- Projektpipelinen er i god fremdrift som følge af solid lejer- og investorinteresse. Konkret forhandles om salg af flere projekter, hvilket underbygger de fremtidige indtjeningsforventninger i koncernen, påpeger selskabet i regnskabet.

Bedre er det da også gået for TKD's asset managementaktiviteter, der blandt andet omfatter drift af selskabets færdigopførte ejendomme.

Her satte omsætningen sig godt nok en anelse til 40,2 mio. kr. i årets første seks måneder fra 41,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Til gengæld blev underskuddet på bundlinjen reduceret til minus 7,2 mio. kr. fra minus 14,3 mio. kr.

FASTHOLDER FORVENTNINGERNE

TKD fastholder forventningerne til det forskudte regnskabsår 2016/17 om et samlet koncernresultat før skat på 10-30 mio. kr.

I forventningerne indgår, at en række igangværende, mindre og mellemstore projekter gennemføres inden regnskabsårets udløb.

Koncernens væsentligste development-projekter forventes først at bidrage til koncernens resultat i efterfølgende regnskabsår.

Fra og med regnskabsåret 2017/18 venter TKD, at egenkapitalafkastet fra forretningsområdet development udgør 15-20 pct. p.a. før skat.