Tidligere finansdirektør klandrer Vestas for mio. tab

Ifølge tidligere finansdirektør Henrik Nørremark er Vestas selv skyld i et muligt tab på 140 mio. kr. som følge af forkludrede forhandlinger med indisk vindmølleproducent.

Henrik Nørremark Fold sammen
Læs mere
Foto: bt-jga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Fredag indleder Henrik Nørremarks advokat, Finn Schwarz fra Horton, et slagsmål mod Vestas ved Retten i Aarhus, hvor advokaten vil påstå, at Vestas ikke har gjort nok for at undgå, at milliontabet opstod.

- Vestas har ikke opfyldt sin tabsbegrænsningspligt i relation til det af sagsøgte påståede lidte tab, idet sagsøgte tilsyneladende har "realiseret" et tab ved sin handlemåde efter fritstillingen af sagsøgeren, hvilket må indebære et bortfald eller en nedsættelse af kravet, siger Finn Schwarz i sit påstandsdokument.

Ifølge Finn Schwarz har Vestas efter fyringen af Henrik Nørremark i februar 2012 fortsat forhandlingerne med indiske RRB frem til 2013, hvor Vestas valgte af afbryde forhandlingerne.

Hele sagen begyndte i 2009, da Henrik Nørremark iværksatte et spionprojekt under dæknavnet Project Dragon, der gik ud på, at lade inderne købe kinesiske vindmøller, som skulle analyseres, så Vestas i al hemmelighed kunne aflure møllernes ydeevne.