Thorborg bag portal til de kapitalsultne

Den tidligere Jubii-stifter lancerer nu en markedsplads, hvor investorer og iværksættere kan mødes.

Martin Thorborg er hjemvendt til DK efter flere år i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kreditklemmen sidder stadig solidt fast i underskoven af mindre danske virksomheder og ikke mindst iværksætterne. Det har de seneste år givet politikerne hovedbrud, som har svaret igen med en række vækstpakker og mere kapital til blandt andet vækstkautioner.

Men der er stadig knaphed på risikovillig kapital, og det får nu den tidligere Jubii-stifter Martin Thorborg til at lancere en markedsplads, hvor investorer og kapitalsultne iværksættere kan møde hinanden med henblik på investeringer.

Det sker igennem portalen Amino, som Martin Thorborg etablerede for en række år tilbage som debatportal for iværksættere. De seneste år er der blevet tilført en række nye forretningsområder, som blandt andet Amino Virksomhedsbørs, hvor man kan sælge og købe virksomheder, samt en lokalebørs, hvor firma kan finde nye lokaler.

Amino Kapital er navnet på den nye markedsplads, og ifølge Martin Thorborg er modellen, at investorer kan lave en gratis anonym annonce og fortælle hvilken branche de vil investere/udlåne penge til, og hvilket beløb de stiller til rådighed.

Dem der mangler en investor eller lån, kan lave en annonce der står på portalen i 60 dage og i samme tidsrum, kan man kontakte de investorer man har lyst til.