Kreditklemme opleves værre end i 2009

I de seneste par måneder har danske banker igen mærkbart strammet kreditvilkårene for erhvervskunder.

Mange erhvervskunder oplever for tiden, at bankerne har strammet op på vilkårene for at give kredit og udlån. En rundsprøge viser, at over halvdelen af låneansøgerne har fået blankt eller delvist afslag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer Dansk Byggeri på baggrund af en rundspørge, som organisationen netop har gennemført blandt sine medlemmer. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

- Efter at adgangen til kredit gradvist viste spæde tegn på optøning i foråret og forsommeren, så kan vi nu se, at kreditforsyningen igen fryser til. I de seneste par måneder ser vi igen en tendens til, at bankerne bliver mere restriktive i deres långivning. Nogle af de svar, vi har fået fra medlemmerne, antyder en situation, der ligner den, vi oplevede i 2009, da finanskrisen var på sit højdepunkt, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius fra Dansk Byggeri til ugebrevet.

Den seneste undersøgelse viser, at over 25 pct. af de virksomheder, der har søgt om kredit, har fået blankt afslag og lige under 30 pct. har fået delvist afslag. Dermed er afslagsprocenten den højeste, der hidtil er konstateret i denne rundspørge og højere end i 2009.