Tesla tilbagekalder 11.000 biler

Torsdag har 11.000 Tesla-ejere fået en mail. Problemer med sæderne på en lille del af bilerne får nu Tesla til at tilbagekalde biler af mærket Model X SUV.

Arkiv: Tesla tilbagekalder 11.000 biler af mærket Model X SUV (på billedet). De tilbagekaldte biler er produceret mellem 28. oktober 2016 og 16. august 2017.   Fold sammen
Læs mere
Foto: TESLA MOTORS / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden over bliver 11.000 kunder nu bedt om at aflevere deres Tesla af mærket Model X SUV tilbage.

Det skriver CNBC.

Tesla har konstateret, at bagsæderne i et fåtal af bilerne ikke låser fast som de skal. Kun tre pct. af bilerne menes at have fejlen. Tesla har ikke modtaget nogle henvendelser om problemer eller ulykker, men tilbagekalder alligevel alle bilerne for en sikkerheds skyld. Fejlen betyder nemlig, at de sæder, der har fejlen, risikerer at rykke sig fremad i tilfælde af en ulykke.

Kunder kan frivilligt vælge, om de vil aflevere deres biler tilbage eller køre videre. Tesla har ifølge Business Insider torsdag sendt en mail ud til de berørte bilejere:

»Vi gør det her ud fra en overflod af forsigtighed, fordi selv om vi har aldrig har set det ske, hvis kablet ikke er ordentligt justeret, kan bagsædet på venstreside på anden række bevæge sig fremad i tilfælde af en ulykke,« skrev de i mailen.

Tesla har opdaget fejlen i interne tests, og har ikke modtaget nogle henvendelser om problemer ude i virkeligheden.

»Der er ingen problemer med at fortsætte med at køre din Model X,« skrev Tesla i mailen, hvor de dog bad folk om ikke at sidde »to voksne på sæderne på anden række til venstre og i midten samtidig«.

Det er anden gang at Tesla tilbagekalder biler af mærket Model X SUV på grund af problemer med sæderne. I april 2016 tilbagekaldte bilproducenten 2.700 biler fordi sæderne på tredje række kunne bevæge sig i tilfælde af en ulykke.

Den nye tilbagekaldelse udgør endnu et problem i rækken for Tesla, der i august måtte konstatere, at 63.000 kunder har afbestilt sin Model 3 efter lange ventetider.

Da Musk præsenterede den nye Tesla Model 3 lovede han, at Tesla kunne producere 1.500 biler, inden september var omme. Realiteten er, at Tesla har produceret 260, kunne Wall Street Journal afsløre i sidste uge.

Tesla-ejer Elon Musk begynder at have svært ved at holde hans vilde løfter. Flere analytikere og investorer begynder at stille spørgsmålstegn ved Tesla, vurderer Peter Garnry, aktiestrateg hos Saxo Bank onsdag over for Berlingske Business.