Tesla sælger mere - men underskuddet vokser

Luksusbilproducenten Tesla fortsætter med poste penge i dyr produktudvikling. Underskuddet lyder nu på én milliard.

Foto: Johannes Eisele, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Tesla Motors har aldrig solgt flere biler, end de gjorde i første kvartal af 2015. Luksuselbilen Model S, som har et prisskilt på én halv million for den mest skrabede udgave, blev solgt i mere end 10.000 udgaver.

På trods af rekordsalget præsenterede Tesla endnu en gang et bragende underskud. Denne gang på én milliard kroner, mere end tre gange så meget som i samme periode sidste år.

Omsætningen steg med 51 procent til 6,1 milliarder kroner. At det alligevel endte med røde tal på bundlinjen skyldes, at Tesla endnu engang øger sit forbrug.

Direktøren Ellon Tusk fortæller, at Tesla forventer at sælge 55.000 biler næste år og den voksende produktion er dyr. Samtidig bruger Tesla milliarder på at udvide sit netværk af opladerstationer på tværs af USA og på at udvikle den kommende sportsvogn Model X.

En anden stor udgiftspost er udviklingen af Teslas nye batterisatsning, som Ellon Musk præsenterede under stor bevågenhed i sidste uge. Produktionen af batteriet, som kan lagre energi fra solceller og vindmøller, begynder i slutningen af 2016 - tidligere end forventet.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet sagde Ellon Musk, at efterspørgslen på det nye batteri var »crazy, off the hook« og meddelte, at man ikke kan tage imod nye bestillinger inden midten af 2016.

Markedet lod ikke til at bekymre sig synderligt over milliardunderskuddet. I timerne efter regnskabet blev præsenteret, steg Teslas aktier med 2,3 procent.