Telia-koncern kæmper med væksten

Den svensk-finske koncern tjener stadig sine penge i Eurasien, mens hver tiende omsætningskrone i Norden og Estland er forsvundet.

Telias første tre måneder skuffer. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter ren glæde melder skuffelsen sig. Den svensk-finske Telia-koncern har ikke i januar-marts tjent så mange penge som ventet.

Det fremgår af regnskabet, som kom fredag morgen. Telia hører til blandt verdens ti største mobilselskaber.

Overskuddet før skat landede på 5.650 millioner svenske kroner mod 5.628 millioner kroner for et år siden, men det var mindre, end analytikerne havde forventet. Omsætningen faldt med 4,5 procent fra 25.693 millioner svenske kroner for et år siden til 24.542 millioner.

Udsigterne for 2013 er uændret.

Svære tider i Norden

Navnlig i Norden kæmper Telia. Mobilvirksomhederne i Danmark, Norge, Finland og Estland har tabt hver tiende omsætningskrone eller mere. Faktisk er det kun i Spanien, at det går fremad.

Det er stadig aktiviteterne i Eurasien, der sikrer Telias kassebeholdning. Salget er steget med 13,6 procent på et år. Eurasien har været kraftigt i fokus i forbindelse med bestikkelsessagen i Usbekistan, hvor Telia beskyldes for gennem et skuffeselskab i Gibraltar at have betalt penge under bordet til den usbekiske diktators datter, som er øverst ansvarlige for landets teleområde, for at få en 3G-mobillicens. Affæren kostede tidligere i år Telias topchef, Lars Nyberg, posten, ligesom store dele af bestyrelsen er blevet skiftet ud.

Telia har endnu ikke udpeget en ny topchef. Finansdirektør Per-Arne Blomquist er fungerende på posten.