Syv selskaber i kamp om ny dansk vindmøllepark

Syv selskaber har fået grønt lys af staten til at byde på det store Kriegers Flak projekt. Firkløveren fra Horns Rev 3-udbuddet mødes til en rematch.

Venstres energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, glæder sig over det store antal interesserede i at opføre Kriegers Flak. Her er han fotograferet ved åbningen af DONGs tyske havvindmøllepark Borkum Riffgrund 1. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stor interesse for at bygge den kommende havvindmøllerpark Kriegers Flak i Østersøen. Otte selskaber havde søgt om at få lov til at opføre havvindmølleparken, og af dem har Energistyrelsen udvalgt syv selskaber, som fortsat er med i kapløbet om den 600 megawatt store havvindmøllepark.

»Vi står med det højeste antal prækvalificerede tilbudsgivere nogensinde i dansk vindhistorie. Jeg både tror og håber, at den store konkurrence om at vinde Kriegers Flak-udbuddet vil føre til den bedst mulige pris, hvilket vil være til gavn for de danske elforbrugere,« siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

De syv selskaber dækker over både danske og udenlandske aktører og tæller DONG, Vattenfal, SSE, HOFOR i partnerskab med Stadtwerke München, et samarbejde mellem European Energy og Boralex, Energie Baden Württemberg, samt et partnerskab mellem E.On og Statoil.

For få måneder siden afsluttede Energistyrelsen den endelige budrunde omkring Horns Rev 3, som Vattenfal endte med at vinde. Det svenske energiselskab tog ordren efter den afsluttende kamp mod DONG, Statoil og E.On. Dermed er det afsluttende firkløver igen repræsenteret ved Kriegers Flak.

»Jeg glæder mig over, at Energistyrelsen med afgørelsen i dag samtidig åbner det danske marked for flere nye aktører, som for første gang vælger at investere i Danmark. Det bekræfter, at Danmark fortsat er et attraktivt investeringsland, når det kommer til grønne investeringer,« slutter Lars Christian Lilleholt.

Energistyrelsen gennemfører udbuddet over det næste år. Afgørelsen af vinderen af udbuddet forventes offentliggjort i december 2016.