NKT Cables får ordre på 400 mio. kr.

NKT Cables har fået en stor ordre på levering og installation af kabler til havvindmølleparken Galloper uden for Englands kyst. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den samlede værdi af ordren er 400 mio. kr. for NKT Cables i standard metalpriser, og leveringen vil ske i to omgange, henholdsvis i slutningen af 2016 og i 2017. NKT Cables har fået ordren i et konsortium med den hollandske offshore-entrepnør VBMS.

Ordren omfatter 94 km 132 kV højspændingssøkabler til havvindmølleparken, skriver NKT Cables. Havvindmølleparken ved Themsens udmunding ved Suffolk vil have en kapacitet på op mod 340 MW.

- Ordren på Galloper cementerer vores position som førende kabelleverandør til de store offshore vindmølleprojekter. Vi oplever generelt høj aktivitet i offshore-markedet, som også er et af NKT Cables' strategiske fokusområder. Det er et marked, som vi forventer os meget af i de kommende år og som er et nøgleelement i vores EXCELLENCE 2020 strategi, som vi netop har lanceret, siger administrerende direktør for NKT Cables, Michael Hedegaard Lyng.