Sydbank: Chr. Hansen skuffer over en bred kam

Der var igen vækst over hele linjen i Chr. Hansens regnskab for tredje kvartal, men det var ikke nok til at leve op til de høje forventninger, som analytikerne inden regnskabet havde til selskabet.

Foto: BJARKE ØRSTED. »Jeg vil tro, at Chr. Hansen-aktien bliver sendt ned af det her. Det er til den skuffende side, og nogle af problemområderne fra andet kvartal er stadig gældende i det her regnskab,« siger Morten Imsgard fra Sydbank om dagens Chr. Hansen-regnskab. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Koblet med en nedjustering af Chr. Hansens egen prognose for væksten i 2012/13 giver det ingredienserne til et skuffende regnskab, som markedet vil tage dårligt imod, vurderer analytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

»Der er lidt grus i vækstmaskinen, specielt inden for divisionerne Natural Colors og Health & Nutrition, som ikke helt lever op til mine forventninger. Indtjeningen er lidt mere udfordret, end jeg havde ventet, og især Colors var noget under, hvad jeg havde sat næsen op efter,« siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Chr. Hansens Natural Colors-division var blandt andet påvirket af, prisen på den røde farveråvare, karmin, er kraftigt faldende, og det har tvunget Chr. Hansen og konkurrenterne til at sætte prisen ned. Så selv om selskabet solgte mere rød karminfarve end samme kvartal året før, faldt omsætningen.

Samtidig vælger kunderne i divisionen Health & Nutrition blandt andet kosttilskud og andre produkter, som giver mindre indtjening til den danske ingredienskoncern. Alt i alt bidrog det til en svagere indtjening end ventet, hvor driftsoverskuddet landede på 52,8 mio. euro mod en forventning om 56,4 mio. euro ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Desuden valgte Chr. Hansen selv at nedjustere forventningerne til hele regnskabsåret 2012/13, både når det kommer til omsætning og indtjening.

»Jeg vil tro, at Chr. Hansen-aktien bliver sendt ned af det her. Det er til den skuffende side, og nogle af problemområderne fra andet kvartal er stadig gældende i det her regnskab,« siger Morten Imsgard fra Sydbank.

Analytikeren bemærker også, at der hos nogle har været forventninger om et aktietilbagekøb, som ikke blev indfriet, og derfor kan aktien efter hans bedømmelse risikere at falde "et par procent" fra morgenstunden.