Sun dropper IBM

Det gigantiske bryllup mellem de to IT-supersværvægtere ser nu ud til at ende i en skilmisse, allerede inden festen er begyndt. IBM trækker nu deres tilbud på syv mia. dollars.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der skulle have været en af de største IT-fusioner i nyere tid, endte med et brud sent søndag da IBM trak sit bud på Sun Microsystems. IBM havde ellers været på frierfødder og tilbudt syv millarder dollars for Sun - en værdi, der var langt højere end markedsværdien af Sun. Det skriver Wall Street Journal.

Det var Suns bestyrelse, der til slut afslog tilbuddet. En fusion ville ellers have bragt IBM helt i top på særligt Unix-servere og en række andre områder, hvor Sun har været i front - eksempelvis på forretningssoftware.

Overfor Wall Street Journal vurdere en analytiker, at Sun meget vel kan være slået ind på en problematisk kurs med afslaget. Dels har Sun været presset de senere år, og dels ved hele verden nu, at Sun har sat sig selv til salg. Derfor kan virksomheden få problemer i relation til kunderne, hvis virksomheden ændrer kurs og beslutter at stå på egne ben alligevel.

IBM havde budt omkring ni dollars per aktie - mens Suns aktie det seneste stykke tid har ligget omkring fire til fem dollars. Siden buddet er Suns aktie dog steget over 70 procent. Det vides dog ikke, om Suns afslag er endeligt, eller om der vil komme yderligere forhandlinger mellem de to selskaber.

I den internationale IT-presse spekuleres der dog også i, om netværksgiganten Cisco kan være interesseret i at købe Sun, ligesom at også HP er nævnt som en mulig køber.