Strategisk tvivl kan fælde salget af ISS

Sikkerhedskoncernen G4S' intentioner om at købe ISS bliver mødt med skepsis. Spørgsmålet er, hvor godt passer ISS ind i G4S' strategi?

Sikkerhedskoncernen G4S' intentioner om at købe ISS bliver mødt med skepsis. Fold sammen
Læs mere
Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er netop denne tvivl, der får adskillige investorer og analytikere til at stille spørgsmålstegn ved den store handel.

Interessante perspektiver i integreret service

Hovedideen bag opkøbet er at G4S med overtagelsen kan gøre sig til en gigantisk udbyder af Integrated Facility Services (IFS). Det vil sige, at G4S og ISS i forening kan sælge en lang række forskellige services til de samme kunder. Dette ligger i tråd med at multinationale virksomheder i stigende grad forlanger samme service – og ofte den samme leverandør – som de er vant til i deres hjemlande.


- ”Vi har foretaget vores research. Der er definitivt en tendens dér, baseret på kundernes efterspørgsel,” har G4S-chef Nick Buckles sagt i forbindelse med overtagelsen.

Synergierne er for små

Analytikerne hos f.eks. den svenske bank SEB er imidlertid skeptiske. ”Vi tvivler på at G4S vil være i stand til at få nok synergier fra øget salg af integrerede facility services til at opretholde sin ebita-margin på syv pct., hvilket selskabet sigter mod at gøre," skriver SEB i en kommentar.

De forudsete synergier er nemlig ret beherskede. I 2012 forudser G4S synergier på 50 mio. pund. Synergierne skal så stige til 83 mio. pund i 2013 og slå fuldt igennem med 100 mio. pund i 2013.Men det skal ses i forhold til G4S' samlede omsætning på 16 mia. pund i 2012. Det vil sige, at synergierne kun bliver på godt en halv pct. af den samlede omsætning, og de forudsætter endda ekstra investeringer på 100 mio. pund. Hertil kommer, bemærker kritikerne syrligt, at alene opkøbet af ISS, og den tilknyttede aktieemission, afføder rådgiveromkostninger på hele 128 mio. pund.

Tilmeld dig gratis nyhedsmail fra Økonomisk Ugebrev