ISS-handel i troværdighedskrise

Topchefen i G4S haster til Danmark efter hård kritik for tilsyneladende ikke at have spillet med åbne kort om købet af ISS.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksamensdatoen er mandag kl. 13 på Hotel Sankt Petri i København.

Dér skal G4S-topchef Nick Buckles møde sine investorer og overbevise dem om, at det er en god idé at købe den danske servicegigant ISS.

Da han mandag præsenterede planen om overtagelsen, lagde han vægt på, at de 12 største aktionærer var positive over for både køb og finansieringen af det. Men det er ikke tilfældet, fremførte den London-baserede hedgefond Parvus Asset Management torsdag på Business.dk.


"Det er ikke tilfældet. Vi er den tredjestørste aktionær i selskabet, og vi bakker på ingen måde op omkring handlen," sagde danske Mads Eg Gensmann, medstifter og partner i Parvus til Business.dk. Han fortæller, at han har ringet rundt til de 20 største kolleger blandt G4S-aktionærerne og fået tilsagn om, at 15-16 pct. af aktierne siger nej.Dermed er Nick Buckles ikke helt så meget på bølgelængde med sine aktionærer, som han gav udtryk for mandag, og det får hårde ord med på vejen."Det er stærkt kritisabelt, at man på et pressemøde oplyser, at man har kontaktet og har tilslutning fra de 12 største aktionærer, og det så ikke er tilfældet," siger børsretsekspert Nis Juul Clausen, professor ved Syddansk Universitet til Jyllands-Posten.

Mads Eg Gensmann fastslår, at Parvus, blev ringet op af G4S, men at fonden hele vejen igennem har været åbne omkring sin modstand mod købet af ISS. Derfor var forundringen stor, da Nick Buckles direkte adspurgt på en telekonferencen, fortalte at de 12 største investorer var med på vognen.

Parvus lægger ikke skjul på, at udmeldingen til pressen er et forsøg på at blokere handlen, som aktionærerne skal tage stilling til på en ekstraordinær generalforsamling den 2. november.

Også flere andre aktionærer har meldt deres modstand ud.

"Vi vil stemme nej. Ligesom de fleste andre danske investorer havde vi svært ved at se, hvorfor vi skulle investere i ISS i foråret, og det var også derfor, de ikke blev børsnoteret. Hvorfor skulle vi så have lyst til at blive medejer af ISS gennem vores aktier i G4S," siger Niels Andersen, aktiechef i SEB Asset Management til Børsen.SEB Asset Management ejer 0,6 pct. af G4S-aktierne. Samlet er mellem 10 og 12 pct. af selskabet på danske hænder.

Også BankInvest og Carnegie "hælder klart til et nej".

BankInvest har tidligere oplyst at man ligger inde med 1 pct. af G4S-aktierne.

Familien Philip-Sørensen, der ejer 2,2 pct. af aktierne gennem selskabet Skagen Trust ønsker endnu ikke at løfte sløret for deres holdning til opkøbsplanerne.

"Som familie har vi endnu ingen kommentarer til handlen. Men det har vi sikkert senere," siger Christina  Philip-Sørensenm datter af Jørgen Philip Sørensen til Jyllands-Posten.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi