Udenlandske medier følger striden om ISS

Der er stor interesse for striden mellem G4S og selskabets aktionærer om købet af den danske servicegigant ISS.

Foto: Pilar Olivares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun de danske medier, der følger striden mellem G4S og selskabets utilfredse storaktionærer tæt.

The Guardians finansredaktør Nils Pratley udtrykker i en analyse forståelse for den kritik, som torsdag blev italesat af hedgefonden Parvus i en artikel på Business.dk.

Parvus er med 3,7 pct. af aktierne storaktionær i G4S og mener kort fortalt, at ISS er for dyrt et køb, som vil give for få synergieffekter.

Financial Times hat talt med finanshuset Espirito Santo i London, hvor analytiker David Brockton fortæller, at han siden præsentationen af købet har været "lunken ved handlens finansielle betingelser,"

Allerede mandag slog Wall Street Journal tonen an. Under overskiften "G4S og ISS: Et skridt for langt?" analyserer avisen den voldsomme kursreaktion på opkøbsnyheden. Allerede kort efter offentliggørelsen citerer avisen en analytiker for at være bekymret for den øgede risiko, som ISS pådrager G4S.Daily Mail formulerer aktionærernes kritik som en modstand mod topchef Nick Buckles og den øvrige ledelses "imperiebyggeri".

Tabloid-avisen opsummerer konflikten:

"Buckles' brødre: Vil betale 5,2 milliarder pund for danske ISS; skal skaffe 2 milliarder pund gennem tegningsretter; ville skabe verdens største servicekoncern; men store investorer er utilfredse med beslutningen."

Det er blandt andet storinvestoren Parvus Asset Management, som torsdag luftede sin kritik af G4S' planer.Parvus ejer 3,7 pct. af aktierne i sikkerhedskoncernen og forsøger gennem medierne at skaffe opbakning til at blokere for købet af ISS.

Parvus er desuden utilfreds med, at Nick Buckles mandag fortalte, at de 12 største aktionærer er positive over for opkøbet, selvom hedgefonden - som er tredje største aktionær - på forhånd havde gjort rede for sin modstand.

Danske medier hæfter sig ved, at dette skår i troværdigheden i sig selv udgør et problem i opkøbsspillet.Afgørelsen falder - sandsynligvis - mandag på et investormøde på Hotel Sankt Petri i København, hvor 75 pct. af den tilstedeværende aktiekapital skal godkende handlen.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi