Storbankers leasingselskaber vil udnytte nordisk netværk

Både Danske Bank og Nordea forventer at kapre kunder på at tilbyde leasingydelser, som de kan trække på i hele Norden. Det kan bl.a. være interessant for entreprenører.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens danske banker stort set har formået at afvise udenlandske konkurrenter ved grænsen, ser det markant anderledes ud, når det gælder finansiering i form af leasing: Her har en række udenlandske aktører fået fodfæste.

Det gælder primært en stribe bilproducenter, der driver egne leasingselskaber, men f.eks. den franske bank BNP Paribas har sit eget leasingselskab – Arval – i Danmark, og nogle selskaber, som den norskejede IT-leverandør Atea tilbyder også sine kunder leasingydelser som en del af den samlede pakke.

Men nu har både Danske Banks leasingselskab Nordania og Nordea Finans Danmark planer om at slå igen.

Begge forventer, at de vil kunne profitere af deres moderbankers nordiske profil til at kapre kunder, som har aktiviteter i flere lande, og som gerne vil have ét samlet leasingselskab.

»Jeg er ret overbevist om, at den slags vil blive mere almindeligt. Vi har en række lokale kunder, men vi har også en række nordiske og globale kunder, og i de sager går vi ind og laver nordiske aftaler inden for leasing. I forhold til landbruget har vi f.eks. lavet nordiske aftaler med en række af de store leverandører. Fordelen for kunden er, at han kun skal forhandle et sted,« siger Frank Bondorph, direktør i Nordea Finans Danmark.

Henrik Bech-Hansen, direktør i Nordania Leasing, ser yderligere et træk ved den slags aftaler, som kan være interessant for kunderne – nemlig at de ud fra et forhandlet rammebeløb selv kan afgøre, hvor i Norden de hen ad vejen vil foretage de konkrete investeringer via leasing. Det kan f.eks. være en fleksibilitet, som entreprenørselskaber med aktiviteter i flere nordiske lande kan have behov for.

Med særlig henblik på samme kundegruppe – entreprenørerne – ser Henrik Bech-Hansen endnu en mulighed i markedet:

»Leaseringselskaber vil prøve at sælge produkter og services sammen. Alle virksomheder er tvunget til at effektivisere, og der kan vi tilbyde at være den, man outsourcer til. Vi gøre det allerede på billleasing,« anfører Henrik Bech-Hansen.