Stofa slår igen mod TDC med nye opkøb

Danmarks næststørste kabel-TV-selskab overtager fibernet i Randers, Hobro og på Sydfyn og sprænger samtidig energiselskabernes salgsselskab Waoo, som bliver sat på porten begge steder.

Det Sydenergi-ejede Stofa udvider nu sit territorium i Jylland og på Fyn ved at købe sig ind i andre elselskaber og overtage deres fibernet til Internet, TV og telefoni. Foto: Stofa Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Giganternes kamp på det danske TV- og internetmarked skærpes, efter at landets næststørste kabel-TV-selskab, Stofa, nu køber sig ind hos to af sine kollegaer og fremover skal levere Internet, TV og telefoni gennem deres fibernet.

Stofa køber 25 procent af fibernettene hos energiselskabet Verdo (det tidligere Energi Randers) i Randers og Hobro samt hos Sydfyns Elforsyning. Samtidig sikrer Stofa, som ejes af Sydenergi/SE, sig, at det er Stofas produkter, der kommer ud til kunderne, og Stofa får dermed en større kundeskare at kunne købe ind til og vil dermed kunne forhandle bedre priser end nu, hvor Stofa har 480.000 privat- og erhvervskunder, hvoraf stort set alle har TV, og omkring 250.000 desuden har bredbånd.

 

Kopierer TDCs aftale fra oktober

Det er endnu et stort slag for energiselskabernes hidtil fælles salgsselskab Waoo, som dermed mister endnu en kunde. Verdos administrerende direktør, Kim Frimer, er tilmed bestyrelsesformand for Waoo i dag. Sydenergi/SE forlod Waoo, da selskabet i oktober 2012 købte Stofa for 1,9 milliarder kroner.

Stofa kopierer dermed den overraskende aftale, som TDC indgik med energiselskabet Trefor i det jyske trekantsområde i oktober, hvor TDC overtog driften af Trefors fibernet til 95.000 husstande og også eneforhandlingen af Internet, TV og telefoni.

Her bedyrede Stofas nytiltrådte, administrerende direktør, Ole Fruekilde Madsen, over for Berlingske, at Stofa vil overhale TDC indenom fremover og ville tage kontakt til de øvrige energiselskaber for at få aftaler i stand.

Det var nemlig første gang, at TDC får foden indenfor hos energiselskaberne i den mangeårige krig, som begyndte, da energiselskaberne for syv-otte år siden for alvor begyndte at investere i fibernet som et alternativ til TDCs landsdækkende fastnet. TDCs topchef, Carsten Dilling, lagde vægt på, at aftalen med Trefor skulle ses som en model for fremtidigt samarbejde med andre energiselskaber herhjemme.

Stofa-produkter på alle hylder fra årsskiftet

Konkret køber Stofa nu 25 procent af Verdo Tele og kommer dermed ind til de 11.000 fiberkunder fra omkring sommerferien. Fra begyndelsen af 2016 vil Stofa begynde at sælge sine produkter til Verdo-kunderne.

»Det er en rigtigt god dag for Verdos fibernetkunder. Kunderne vil fremover kunne nyde godt af Stofas attraktive indholdspakker og digitale services kombineret med vores eget lynhurtige fiberbredbånd. Vi har været meget glade for vores engagement i Waoo, og vi ser frem til at opbygge de samme  stærke bånd med Stofa,« siger Kim Frimer, i en udtalelse om det overraskende samarbejde.

Stofa har også netop købt 25 procent af Sydfyns Elforsyning. Det blev godkendt på et bestyrelsesmøde i selskabet mandag aften. Stofa overtager driften af fibernettet med udgangen af 2015, og alle omkring 9.000 fiberkunder overflyttes til Stofa om 12 måneder.  Stofa overtager samtidig en række medarbejdere fra Sydfyns Elforsyning.