Stofa: Helt klart fusioner eller opkøb i 2015

SE, det tidligere Syd Energi, præsterede i 2014 et rekorddårligt resultat på minus 172 mio. kr., som blandt andet skyldtes en dyr integration af Stofa.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs største konkurrent på kabel-TV-området varsler imidlertid nye opkøb og fusioner allerede i 2015, skriver EnergiWatch.

»Vi mener, at vi er en attraktiv fusionspartner. Det arbejder vi også på at være, for det er måden til fortsat at få skala på, og fusioner er selvfølgelig bedre end opkøb, da det handler om at bytte penge i stedet for at skulle have penge op af lommen«, siger administrerende direktør i SE, Niels Duedahl, til EnergiWatch.

»Men der vil også være opkøb, ligesom vi for nylig købte en andel i Sydfyns Elforsynings net, og der vil være andre fibernet, som vi vil være interesseret i for at få mere skala i vores egen teleforretning«, siger direktøren, som ifølge EnergiWatch fortæller, at der på teleområdet "helt klart" vil komme nyheder fra SE om fusioner eller overtagelser i 2015.

SE købte Stofa i 2012 for 1,9 mia. kr., og planen var dengang, at man ville samle de danske energiselskabers fiberforretninger i kampen mod TDC.

Det har dog været yderst småt med tilslutningen. Stofa købte i februar 25 pct. af aktierne i Sydfyns Elforsynings fibernet og fik dermed adgang til beskedne 11.000 kunder nye kunder.

Stofa har imidlertid måtte se til, mens det koldingensiske energiselskab Trefor lukkede TDC ind i sit fibernet i efteråret 2014, mens aarhusianske NRGi og sjællandske SEAS-NVE valgte at fusionere i stedet for at tilslutte sig Stofa.

Heller ikke Energi Midt eller Bredbånd Nord, som er blandt de største fiberselskaber herhjemme, har ladet sig kurtisere af Niels Duedahl og SE-koncernen.