STG kæmper med toplinjen og venter flad salgsudvikling i 2017

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Scandinavian Tobacco Group rapporterer, at den organisk vækst i omsætningen og driftsresultatet, EBITDA, var på linje med forventningerne i 2016.

Nettoomsætningen steg med 0,2 pct. til 6746 mio. kr., hvilket svarer til en organisk vækst på 0,4 pct. Det rapporterede driftsoverskud steg 2,6 pct. til 1279 mio. kr. - eller organisk med 4,0 pct.

EBITDA-marginen steg til 21,4 pct. fra 20,5 pct.

På bundlinjen kan aktionærerne glæde sig over et overskud på 681 mio. kr. mod 668 mio. kr. i 2015.

Det får bestyrelsen til at foreslå et udbytte på 5,50 kr. per aktie., hvilket er 10 pct. højere end året før. Bestyrelsen vil fortsat overveje mulighederne for at foretage yderligere udlodning ved regnskabet for tredje kvartal i november.

- 2016 var et tilfredsstillende år med gode resultater. Vi forbedrede EBITDA og leverede stærke frie pengestrømme med en uændret nettoomsætning. Resultaterne afspejler vores planer og indsats.

- Vi vokser fortsat indenfor håndrullede cigarer og ser yderligere muligheder for at tage markedsandele i Nordamerika, der nu udgør næsten halvdelen af vores forretning, udtaler administrerende direktør Niels Frederiksen i regnskabet.

Scandinavian Tobacco Group venter i 2016 en uændret organisk nettoomsætning, mens der forventes en organisk vækst i driftsresultatet, målt på EBITDA-niveau, på 1-3 pct.

For første kvartal forventes den organiske vækst i både nettoomsætning og EBITDA imidlertid at blive negativ.

- I de første måneder af 2017 har vores internet- og katalogbaseret detailforhandler i USA, Cigars International, implementeret ny it-infrastruktur og nyt lagersystem. Implementeringen har medført betydelige midlertidige forstyrrelser i vores salg, fakturering og kundeservice, som vil påvirke vores helårsresultat for 2017.

- Som følge heraf forventer vi en noget lavere vækst i EBITDA end i det foregående år. Vi er dog overbeviste om, at it-implementeringen er tæt på at være fuldført og forventer at kunne levere 1-3 pct. organisk vækst i EBITDA i 2017.

/ritzau/FINANS