STG frygter fransk navneforbud for stort cigarmærke

Scandinavian Tobacco Group, STG, risikerer at skulle finde nyt navn i Frankrig til et af sine helt store cigarmærker, Café Crème.

Arkivfoto. Scandinavian Tobacco Group, STG, risikerer at skulle finde nyt navn i Frankrig til et af sine helt store cigarmærker, Café Crème. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Ifølge tobaksproducenten skriver franske medier, at det franske sundhedsministerium og budgetministerium snart vil meddele, at de opfatter brugen af Café Crème for Scandinavian Tobacco Groups cigarer som en overtrædelse af den franske sundhedslov.

Selv har STG ikke hørt om en sådan afgørelse. Dog er STG bekendt med, at sundhedsministeriet har foretaget en vurdering af navnene på tobaksprodukter, der ifølge loven om tobaksemballage ikke må indeholde elementer, som refererer til smag, duft eller aroma.

Og det er ingenlunde tilfældet, mener STG, der også vil indbringe sagen for de franske domstole, hvis det ender med, at varemærket kendes ulovligt.

- Et forbud vil være helt uberettiget. Café Crème refererer ikke til cigarernes smag eller duft, de smager eller dufter ikke af kaffe. Franske cigarrygere holder ikke op med at ryge, fordi vi ændrer navnet Café Crème, siger administrerende direktør Niels Frederiksen ifølge meddelelsen.

Han vil derfor gå langt for at forsvare varemærkerettighederne for Café Crème, der er koncernens bredest distribuerede varemærke med salg på næsten 100 markeder. De største markeder er det franske og det britiske, og salget af Café Crème i Frankrig står for lige under 4 pct. af koncernomsætningen.

Kommer der et fransk forbud, vil STG fortsat kunne sælge cigarerne under navnet Café Crème i 12 måneder.