Stewardesser forstår ikke SAS

Formanden for dansk kabinepersonale i SAS er uforstående over for, at SAS-ledelsen takker nej til, at hans medlemmer er parat til at gå seks procent ned i løn.

Krisen i SAS kan ikke løses ved forhandlingens vej mellem selskabets fagforeninger og ledelsen. Det oplyser koncernchef Mats Jansson. Men formanden for det danske kabinepersonale i SAS, CAU, Verner Lundtoft Jensen er uforstående over for, at ledelsen takker nej til det tilbud, han er kommet med i spareforhandlingerne.

- Vi har tilbudt, at vores medlemmer kan gå seks procent ned i løn - uden modkrav. Der er altså ingen baggrund for at afvise vores tilbud, siger Verner Lundtoft Jensen.

Kabinepersonale var parat til at gå seks procent ned i løn fra 1. august i år til 28. februar 2010. Herefter vil de gældende lønsatser og tillæg genindføres i overenskomsten. Verner Lundtoft Jensen mangler dog at få lønnedgangen blåstemplet af medlemmerne i CAU. Og trods afvisningen fra SAS-ledelsen vil det ske på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag.

/ritzau/