SAS skal fyre i Danmark

Spareplanerne i SAS betyder, at 70 ansatte i SAS Danmark skal fyres. Medarbejderne var parate til at arbejde mere uden løn - ledelsen sagde nej.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Forhandlingerne omkring spareplanerne i SAS er sat på standby. Formanden for HK Luftfart, Nicolas E. Fischer, der sidder i forhandlingsudvalget for medarbejderne i SAS, siger, at omkring 70 ansatte i SAS Danmark mister deres job. Samlet vil omkring 300 SAS-kolleger komme til at stå uden arbejde.

Ifølge formanden var medarbejderne parate til at arbejde mindst fem dage om året mere uden løn for at afhjælpe den økonomiske situation. Samtidig var der plads til, at folk eventuelt kunne arbejde mere gratis, hvis de ønskede det. Samlet ville det halvere opsigelserne. Men mandag morgen lød beskeden fra SAS-ledelsen - ifølge Nicolas E. Fischer - at tilbuddet ikke var godt nok. Og at de ansatte fra klokken ni skal være parat til at blive indkaldt til flere møder.

Tidligere på ugen gik fagforeningerne og SAS-ledelsen hver til sit uden at være nået til enighed om en aftale. Ledelsen krævede, at medarbejderne skulle gå seks procent ned i løn eller sige farvel til seks procent af kollegerne.

/ritzau/