Spar 5.000 kroner på din varebil

Vægtafgift. Tusindvis af danske bilejere kan spare penge på at nedskrive vægten på deres varebil, vurderer Applus.

Tusindvis af varebilsejere har nu mulighed for at spare over 5.000 kr. årligt i vægtafgift. En ny lov gør det nemlig muligt at nedskrive vægten på en lang række varebiler, oplyser synsvirksomheden Applus.

Mange varebiler er registreret med en totalvægt på 2.001-2.499 kg. Denne vægt refererer ikke til bilens faktiske vægt, men til hvad bilen må veje, når den er maksimalt læsset.

Især mange private laster aldrig deres varebil maksimalt, hvilket betyder, at de kan lade den ned-veje og hermed slippe betydeligt billigere i vægtafgift end ellers, vurderer Appluss.

Tidligere har man også kunnet nedveje varebilers totalvægt, men så skulle man betale mere i registreringsafgift. Dette slipper man nu for - og det er netop her, at der ligger en stor økonomisk fordel for varebilsejerne.

Flere tusinde kroner årligtJørgen Andersen, kvalitetsleder hos Applus udtaler:

- Med de nye regler har ejere af varebiler mulighed for at spare rigtig mange penge ved at køre en tur omkring synshallen. F.eks. kan en dieselvarebil, der anvendes privat, og som i første omgang er registreret til en totalvægt på 2.025 kg., nedvejes til 2.000 kg. Hermed slipper ejeren med at skulle betale 3.420 kr. i årlig vægtafgift og ikke som hidtil 9.070 kr. Den samlede årlige besparelse er i dette tilfælde altså på hele 5.650 kr. - og det er jo bestemt værd at tage med. Af udgifter i forbindelse med nedvejningen er der ikke andet end synsgebyret på de 450 kr.

- trichs