Sorte skærme gav rekord for net-TV

Dobbelt så mange som normalt så TV på nettet, da mange fjernsyn gik i sort i søndags.

Der var stort besøg på YouSees net-TV i søndags, hvor mange skærme gik i sort. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om langt størstedelen af danskerne ikke mærkede det store til, at 58 års måde at sende TV ud på blev ændret i søndags, er det alligevel kommet bag på en del.

I alle tilfælde strøg antallet af brugere af det TDC-ejede kabel-TV-selskab YouSees tilbud om at se de normale TV-programmer over Internet i vejret. YouSee, der er Danmarks største kabel-TV-selskab, fordoblede direkte sit brugertal på net-TV i forhold til normale dage.

Mange TV-kanaler kan ses over nettet

»Så der var i hvert fald nogle danskere, der vekslede sort TV-skærm med TV på computeren i søndags,« som pressechef i YouSee, Ib Konrad Jensen, skælmsk udtrykker det.

YouSee-kunder kan nemlig gratis se en række af de almindelige TV-kanaler via Internet som en del af abonnementet, uanset hvor de befinder sig i Danmark - blot der er netforbindelse. Og det blev åbenbart nødvendigt at finde adgangskoden frem, da TV-signalet fra søndag morgen blev digitalt over hele Danmark.

Det kræver nemlig enten et (modernere) fjernsyn med indbygget digital omformer eller en løs omformerboks pr. TV-apparat. De ældre fjernsyn uden dette udstyr kan nemlig kun se en mere begrænset del af TV-kanalerne fremover.