Søndagens salg af fladskærme bedre end julehandel

Forhandlerne af TV-apparater kan næsten ikke få armene. Kunder er væltet ind i butikkerne søndagen igennem, og de har købt fladskærme i massevis.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overgangen til digitalt tv-signal natten mellem lørdag og søndag har givet glohede kasseapparater dagen i gennem hos alle landets TV-forhandlere. Kunderne har købt fladskærme i stor stil, selv om mange kunne have nøjedes med en omformerboks.

”Det har været en fantastisk søndag. Salget er formentlig det dobbelte af den bedste salgsdag nogensinde. Det er bedre end julehandlen,” siger Allan Bugge, der er direktør i Branchen Forbrugerelektronik.

Overgangen til det digitale TV-signal har selvsagt trukket en stor del af læsset, men ifølge Allan Bugge er omsætningen også drevet af forbrugernes ønske om at eje en fladskærm.

Hvad der konkret er omsat for eller præcis, hvor mange fladskærme, der solgt, har han endnu ikke tal for. Men salget i hele oktober måned ligger ifølge Allan Bugges skøn cirka 30-50 pct. højere end oktober sidste år, og Allan Bugge regner med, at november også bliver en god måned.

Baseret på udenlandske erfaringer med overgang fra analogt til digitalt TV-signal venter Branchen Forbrugerelektronik, at 10 pct. af alle de danske hjem, der skulle have købt nyt TV-udstyr, har udsat købet til, at digitaliseringen er en realitet. Det svarer ifølge Allan Bugge til, at 40.000 danske hjem skal ud og købe fladskærm eller omformerboks i november.

For hele 2009 venter Branchen Forbrugerelektronik, at der bliver solgt flere end 700.000 fladskærme i Danmark. For få år siden var antallet af solgte fladskærme kun cirka det halve.